"ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR AMA ENGELLİYİ GÖRMEZDEN GELMEK BİR İNSANLIK KUSURUDUR" - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 12:11

“ENGELLİ OLMAK BİR KUSUR DEĞİLDİR AMA ENGELLİYİ GÖRMEZDEN GELMEK BİR İNSANLIK KUSURUDUR”

Son Güncelleme :

03 Aralık 2019 - 16:37

266 views

Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz, 3 Aralık 2019 günü Engelliler günü olması vesilesiyle basın açıklamasında bulundu;
3 Aralık günü ülkemizde olduğu gibi, bütün dünyada engelliler günü olarak biliniyor. O gün engelli kardeşlerimizin sorunları değerlendiriliyor. Engelli yurttaşlarımız da sorunlarına çözüm, dertlerine deva arıyorlar.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda karalıyız ve her zaman engelli kardeşlerimizle birlikte olacağız. CHP İktidarında sorunları çözeceğiz.
Engelli yurttaşlarımız hem kendileri, hem aileleri çaresizlik içinde, ilgi, katkı ve destek bekliyor.
Hepimiz biliyoruz ki, engelli olmak sadece bireysel, kişiyi tek başına ilgilendiren bir sorun değildir.
Engelli olmak, Aileyi de, yakın çevresini de her açıdan çok ciddi etkiliyor, yoruyor, yıpratıyor, bunaltıyor. Ortopedik, görme, işitme, dil, zihinsel özürlü vb. yanında, sürekli hastalık sahibi engelli grupları da vardır.
Her bir grubun ihtiyaçları da, eğitim, sağlık, istihdam, ulaşım, rehabilitasyon ve bakım gibi konularda karşılaşılan sorunlar da farklı farklıdır.
Hepimiz yakın veya uzak çevremize baktığımızda görüyoruz ki, Türkiye’mizin her sorunu gibi, engelli kardeşlerimizin sorunları da AKP İktidarı döneminde artmıştır, ağırlaşmıştır.
Ne yazık ki, temel insan haklarına saygılı, fırsat eşitliğine dayalı, her türlü ayrımcılıktan uzak, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımlarını sağlamaya yönelik politikalar üretilememiştir.
Kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerdeki temel anlayış ve yaklaşım “yapmış olmak için yapmanın” ötesine geçememiştir. Sadece kâğıt üzerinde kalmaktadır.
Ülkemizde ve şehrimizde engellilerin haklarının yılda yalnızca bir gün hatırlanmaktadır.
Engellilerin mevcut sorunlarının bir gün değil yıl boyu tartışılsa, paneller, çalış taylar düzenlense mevcut sistemin aksaklıklarını gidermek için yetmeyecektir.
“Engelli olmak bir kusur değildir ama engelliyi görmezden gelmek bir insanlık kusurudur”
Bu gerçekler gösteriyor ki, engellilere ilişkin birçok temel sorun AKP iktidarı dönemimde çözülmemiştir, çözülememiştir.
Biz söz veriyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik temelinde sahip olacak, sorunlarını onların örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla çözecektir.
” Varlık âleminin en şereflisi olan insanın dokunulamaz, devredilemez ve vazgeçilemez hak ve özgürlükleri üzerine teorilerin geliştirildiği, çalışmaların yapıldığı dünyamızda engellilerin unutulması düşünülemez. Her toplumda var olan ve toplumun önemli bir parçasını teşkil eden engellilere sahip çıkılması, onların desteklenmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi her duyarlı ferdin önceliği olmalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında devlet engelli yurttaşını yalnız ve sahipsiz bırakmayacak, hiçbir anne ve baba ”şayet ben ölürsem çocuğumun durumu ne olacak?” diye tasalanmayacaktır.
Cumhuriyet Halk Partisinin Amasya İl Başkanlığı olarak diyoruz ki, tüm olumsuzluklara rağmen bizler el ele verdikçe, çalıştıkça AKP’nin ortadan kaldırdığı Demokratik, Laik, Sosyal hukuk Devleti yeniden küllerinden doğacak ve CHP iktidarında engellilerin sorunları dâhil olmak üzere Türkiye’nin çözülmemiş hiçbir sorunu kalmayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Engelli Yurttaşlarımıza 3 Aralık Engelliler gününde, partim, şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına da sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version