ENERJİK OKULLAR PROJESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 06:19

ENERJİK OKULLAR PROJESİ

ENERJİK OKULLAR PROJESİ
Son Güncelleme :

26 Kasım 2022 - 16:26

302 views

Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği tarafından meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmayı amaçlayan “Enerjik Okullar Faz II Projesi” Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Amasya Üniversitesi’nin katkıları ve ev sahipliğinde 22-23 Kasım tarihlerinde Amasya’da gerçekleşiyor. Proje ile fiziki ortamda Amasya’da yaklaşık 300 olmak üzere toplamda 1.000, dijital kanallar aracılığıyla ise yüzlerce meslek lisesi öğrencisine ulaşılması hedefleniyor.
Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği iş birliği ve Mitsubishi Corporation’ın Tokyo Merkezli Kurumsal Sosyal Sorumluluk Katılım Fonu’ndan aldığı bütçe ile Üniversite ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Enerjik Okullar Faz II Projesi” Amasya’da başladı. Yaklaşık 300 meslek lisesi öğrencisinin katılımıyla sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji başlıklarında farkındalık artırma semineri ve atölye çalışması gerçekleşti. Projenin açılış törenine Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ve Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen katıldı.
Öğrenciler sorunlara çözüm odaklı bakma, ekip halinde çalışma fırsatı buldu
Projeye Suluova Şehit Erkan Ayas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Gültekin Tırpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Merzifon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere 3 farklı liseden yaklaşık 300’e yakın öğrenci katıldı. Çalık Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Başkanı Emrah Kurum, Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz ve Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal konuşmacı olarak yer aldığı ilk günün ardından, seçilen meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji başlıkları altında çözüm atölyeleri düzenlendi. Çözüm atölyelerinde öğrenciler, sorunlara çözüm odaklı bakma, ekip halinde çalışma fırsatı buluyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.