EN ANLAMLI ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Mart 2024 - 12:49

EN ANLAMLI ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ

EN ANLAMLI ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYESİ
Son Güncelleme :

26 Kasım 2022 - 16:00

293 views

Amasya Fatih İlkokulu 2/E sınıfı öğrencileri ve velileri büyük bir duyarlılık göstererek öğretmenlerine para toplayarak alacakları öğretmenler günü hediyesini öğretmenleri adına SMA Hastası Elanur’a bağışladı. Öğrenciler ve velileri öğretmenleri adında yaptıkları bağışın karşılığında bir teşekkür belgesi hazırlayarak öğretmenlerine bu belgeyi öğretmenler gününde takdim ettiler. Öğretmen Ayfer Ünal rutin sınıfında öğrencileri ile ders yaparken, arka sıralardan bir kız bir erkek öğrenci öğretmenlerinin adına yaptıkları bağış belgesini ve çiçeği öğretmenlerine vererek öğretmenler gününü kutladı. Durumdan haberi olmayan öğretmen için ise büyük bir sürpriz oldu. Duygulanan Öğretmen Ayfer Ünal, “Sevgili öğretmenim Ayfer Ünal, 2/E sınıfı öğrencileri sizin adınıza SMA hastası Elanur’a bağışta bulundu. Öğretmenler gününüz kutlu olsun” yazan teşekkür belgesini okudu. Ünal, “Yani her sene hediyeler alıyoruz, alırken mahcup oluyoruz, almasak olmuyor, çocuklar üzülüyor. Alırsak hani içimizde sıkılıyoruz. Ama bu şekilde bir hediye o kadar güzel, o kadar duygusal, o kadar anlamlı ki benim için. Çok mutlu oldum. İnanın çok mutlu oldum. Velilerime çok teşekkür ediyorum. Cana can katmışlar ve bu olaya beni de vesile etmişler. Çok mutlu oldum hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsiyle gurur duyuyorum, paylaşmak güzel. Umarım bu çok güzel bir örnek olur ve bundan sonra bu farkındalık yaratır. Öğretmenlere özellikle böyle günlerde bu tarz hediyeler verilir. Bugün bizim günümüz çok anlamlı hale gelir. Damlaya damlaya göl olur, biriktikçe çoğalır ve can olmaya, kan olmaya o çocuklarımıza devam ederiz.” Dedi.
Sınıfı ziyaret eden Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, 2/E sınıfı öğretmeni Ayfer Ünal’a çiçek takdim etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Bu örneğin farklı bir heyecanı var hepimiz için çünkü çocuklarımız biz öğrendik derken SMA’LI bir hastaya yardım ederek öğretmenlerine toplumsal duyarlılığı da öğrendiklerini, toplum içerisinde var olmanın ne kadar güzel olduğunu, en güzel mutluluğun vermekle olacağını, paylaşmakla olacağını, diğerkâmlık duygusunun gelişerek olabileceğini de böylelikle bu sosyal sorumlulukla da aslında öğretmiş oluyorlar. Öğrendiklerini hepimize öğretiyorlar. Belki de bir ihtiyaç sahibinin bir hasta çocuğun, bir arkadaşlarının tedavisine yardımcı olarak hepimize bir mesaj veriyorlar. Hediye nasıl verilir mesajı veriyorlar. Çok teşekkür ediyorum ben velilerimize, öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenimize.” Öğrencilerden 7 yaşındaki Gülce Yücel, “Öğretmenler günü hediyesinde SMA hastası Elanur’a bağışta bulunduk ve çok üzülüyorum onun için inşallah iyileşir.”
Öğrencilerden Hayrunisa Kaya, “7 yaşındayım biz öğretmenimize hediye almak yerine öğretmenler gününde SMA hastası olan Elanur’a bağış yaptık. İnşallah iyileşir onun için dua edeceğim.” Amasya’nın Hamamözü ilçesinde yaşayan SMA hastası Elanur’un annesi Esmehan Aydoğdu bu bağış karşısında şunları kaydetti, “Valilik izinli bir kampanyamız var. Kampanyamız şuanda yüzde 6. Biz bir an önce kızımın tedavi olmasını istiyorum. Biz kızımı kaybetmek istemiyoruz. Amasya’daki Ayfer Ünal Öğretmenime çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Amasya’da Elanur’umun sesi oldu, sesini duyurdu. Bütün öğretmenlerin öğretmenler günün kutluyorum, hepsinden Allah razı olsun.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.