elinden geleni yaptığının altını çizdi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:23

elinden geleni yaptığının altını çizdi.

elinden geleni yaptığının altını çizdi.
Son Güncelleme :

03 Mart 2023 - 15:11

248 views
Deprem felaketi sebebiyle geçici olarak Hatay’a koordinatör Vali olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Hatay’da depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak ve koordineyi sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.
Türkiye’nin 10’dan fazla ilinde yıkıma ve can kayıplarına sebep olan asrın deprem felaketi sonrası önce Kahramanmaraş’a daha sonra Hatay’a Koordinatör Vali olarak görevlendiren Amasya Valisi Mustafa Masatlı, depremin ilk gününden beri görevli olduğu illerdeki kamu çalışmalarını koordine ediyor.
İçme Suyu ve Altyapı Sorunlarının Çözümü İçin Temaslarda Bulundu
Depremzede vatandaşların yaşam standartlarını yeniden yükseltmek için çalışmalarını sürdüren Vali Masatlı, Antakya’da kurulan çadır kentlerde yaşayan vatandaşların altyapı ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgede görev alan su ve kanalizasyon idarelerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Çadır kentteki depremzedelerin altyapı ve su ihtiyaçlarının bir an önce karşılanmasını isteyen Vali Masatlı, diğer illerden gelerek bölgede görev alan Su ve Kanalizasyon İdarelerinin temsilcileri ile fikir alışverişi yaptı.
Vali Mustafa Masatlı, Kırıkhan’ın içme suyuna katkı sağlayacak olan ve DSİ, İLBANK ile ASAT tarafından yapılan sondaj çalışmaları ve atıl kuyuları faaliyete geçirmek için yapılan faaliyetleri yerinde inceleyerek, DSİ yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgiler aldı.
Deprem felaketi sonrası bölgede ortaya çıkan atık ve çöp problemlerini çözmek için İskenderun İlçesinde bulunan ve 6 ilçeye hizmet veren Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Tıbbi Atık Bertaraf Tesisinde incelemelerde bulunarak, İlçede devam eden çevre temizliği çalışmaları hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.
Depremzedeleri Ziyaret Etti
Deprem felaketi sonrası deprem bölgelerine görevlendirilen Vali Mustafa Masatlı, Hatay Kırıkhan’da Şehit Hüseyin Cançelik’in depremzede ailesi ile vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Masatlı, Şehidin ailesi ve vatandaşlara, Milletimizin el birliğiyle bu süreci de atlatacağını belirtti. Depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Vali Masatlı, devletin yaraları sarmak için elinden geleni yaptığının altını çizdi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version