EĞİTİM ve BİLİM EMEKÇİLERİ OLARAK BİZLER DİYORUZ Kİ:Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:32

EĞİTİM ve BİLİM EMEKÇİLERİ OLARAK BİZLER DİYORUZ Kİ:

EĞİTİM ve BİLİM EMEKÇİLERİ OLARAK BİZLER DİYORUZ Kİ:
Son Güncelleme :

30 Mart 2020 - 11:57

279 views

İçerisinden geçtiğimiz, tüm insanlığı derinden etkileyen, can derdine düşüren bu zor süreçte, tüm insanlarla aynı havayı teneffüs etmenin verdiği bilinçle, öncesinde defalarca haykırdığımız, uyarılarda bulunduğumuz, sağlık, eğitim, üretim, ekonomi, hukuk ve demokrasi politikalarında yapılan yanlışlıklar maalesef meyvelerini verdi. İçerisinden çıkılamaz bir hal aldı.
Her defasında “ Yapmayın! Yaptıklarınız sadece bize değil, toplumun tüm kesimlerine zarar veriyor. Hatta sizlere, sizin ve bizim çocuklarımızın geleceğine zarar veriyor.” Demiştik. Haklı çıkmanın buruk ifadesi ile son bir defa daha yetkililere sesleniyoruz!
Bu hastalığın insanlığa öğrettikleri var:
Bu hastalık insanlığa, bilimin ne kadar önemli olduğunu öğretti.
Bu hastalık insanlığa, hukuk, demokrasi ve gelir adaletinin oksijen kadar kıymetli olduğunu öğretti.
Bu hastalık insanlığa, hayatın, doğal yaşamın, çevrenin ne kadar da değerli olduğunu öğretti.
Bu hastalık insanlığa, vahşi kapitalizmin ne kadar da canavar olabileceğini öğretti.
Bu olguları içselleştirememiş topluluklar, insanlarının, emekçilerinin hayatını hiçe sayan ve devasa sorunlarla baş başa bırakan bir duruma düşmüşlerdir.
Ülkemizin eğitim ve bilim emekçileri olarak bizlerin, bir an önce yapılması gerekliliğini düşündüğümüz, halkımıza ve örneklerle kendimize ait taleplerimiz VAR!
1. Hayati önemde faaliyetler hariç tüm çalışmalar durdurulsun ve hastalık geçene kadar sokağa çıkma yasağı uygulansın.
2. Zaruri ihtiyaç gerektiren faaliyetleri 20-40 yaş arası sağlıklı gençlerin yapması için gerekli tedbirler alınsın.
3. İşten çıkarmalar yasaklansın.
4. Geliri elinden alınan emekçilerin elektrik, su, doğalgaz ihtiyaçları hayat normale dönene kadar ücretsiz hale getirilsin.
5. Tüm insanlarımızın geçimini sağlayacak ücret sistemi oluşturulsun; temel gıda ve temizlik malzemelerinde kdv sıfırlansın, kimse açlığa mahkûm edilmesin.
6. Tüm kredi ve kredi kartı borçları koşulsuz olarak hayat normale dönene kadar ertelensin.
7. Tüm kiracı konumundaki esnafın ve vatandaşlarımızın hayat normale dönene kadar kiraları karşılansın.
8. Tarımda ve sanayide önlemler alınsın; sanayicilerimizin, çiftçilerimizin hayatlarını riske atmayacak tedbirler alınarak zaruri üretimin aksamamasını sağlayacak tedbirler kesin kurallar şeklinde açıklansın ve katı bir şekilde uygulansın.
9. Hazır herkes evinde iken telekonferans tabanlı olarak, her alanda, toplumun bütün kesimlerini kapsayan bilim kurulları oluşturularak, sağlık, eğitim, tarım ve sanayi üretiminde yapılan yanlışlıklar ortaya konsun, acil çözüm önerileri getirilsin, ülkemizin dışa bağımlılığını sonlandıracak katı önlemler alınsın.

Eğitim ve bilim emekçileri olarak bizleri bu açıklamayı yapmaya iten sebepler sadece eğitim alanında dahi çok açık, olaylar gözümüzün önünde net bir şekilde yaşanmaktadır. İşte örnekler:
1. Ücretli, usta öğretici, özel okul, rehabilitasyon merkezinde çalışan eğitim emekçileri işlerinden olmuş ve hiçbir tedbir alınmayarak açlığa mahkum edilmiştir.
2. İdari izin durumu ortadayken, öğretmenlerin kazanılmış hakkı olan ek derslerine el konulmuş ve tasarruf tedbiri olarak sunulmuştur. Hem de tüm gelişmiş dünya devletleri emekçilerine: “Siz parayı düşünmeyin o bizim işimiz, sizler sağlığınızı koruyun!” dediği bu dönemde.
3. Tüm harcama ve kredi planlamalarını bu ücretleri dahil ederek yapan eğitim emekçileri kesilen gelirleri ile zor duruma düşürülmüştür.
4. Öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması adına önlem olarak sunulan EBA, zaten ehliyetsiz insanların elinde saçmasapan bir hal almışken kurtarıcı olarak sunulmuştur.
5. Süslü ifadelerle halka sunulan uzaktan eğitim; özensiz, eğitici olmaktan uzak, bugüne kadar bildiğimiz tüm pedagoji kurallarına aykırı bir şekilde devam ettirilmeye çalışılmaktadır.
6. Alınan tedbirler yine tek tip anlayışla ve liyakatsizlikle devam etmektedir.

BİZLER BU ÜLKENİN AYDINLARI, EĞİTİM ve BİLİM EMEKÇİLERİ OLARAK;
BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZ, HALKIMIZ VE ÇOCUKLARIMIZ ADINA YAPILAN YANLIŞLARDAN DÖNÜLEREK, TALEPLERİMİZE KULAK VERİLMESİNİ İSTİYORUZ.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version