Eğitim-Bir-Sen: Yer Değişikliği Toplu Sözleşmesi Uygulanıyor - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:28

Eğitim-Bir-Sen: Yer Değişikliği Toplu Sözleşmesi Uygulanıyor

Eğitim-Bir-Sen: Yer Değişikliği Toplu Sözleşmesi Uygulanıyor
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 14:31

103 views

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, üniversite idari personelinin yer değişikliğine ilişkin toplu sözleşme kararlarının somut bir şekilde hayata geçirildiğini belirtti. Camcı, bu adımın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek olan yer değişikliği işlemlerine olanak sağlayacağını ifade etti.

Camcı’nın yaptığı açıklamada, “Toplu sözleşmede karar altına aldığımız ‘üniversite idari personelinin yer değişikliği’ konusunda somut adım atıldı. Üniversiteler arasında naklen geçiş yapmak isteyen personelin yer değişikliği işlemleri YÖK tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek.” dedi.

Ayrıca, Camcı, YÖK’ün bu adımını önemsediklerini belirterek, toplu sözleşme kararlarının yerine gelmesinin ve sorunun çözümü için önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı. “6 ve 7. Dönem Toplu Sözleşme’de çözüm üretmek için çalışma yapılması kararı aldığımız ‘üniversite idari personelinin kurumlar arası yer değişikliği’ yapabilmesi ve mazeretleri nedeniyle bir araya gelemeyen, aile bütünlüğü parçalanmış çalışanların sorunlarına çözüm bulunması yönündeki çabalarımız, girişimlerimiz, ısrarımız için süreci başlatacak ilk adım atıldı.” diyen Camcı, Eğitim-Bir-Sen olarak bu adımın sonuca ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN