“Dün Hocalı, bugün Gazze” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:30

“Dün Hocalı, bugün Gazze”

“Dün Hocalı, bugün Gazze”
Son Güncelleme :

28 Şubat 2024 - 14:39

69 views

Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, “Eğitim-Bir-Sen olarak, zalimlere merhametin mazlumlara zulmetmek anlamına geldiğini, unutulan katliamın tekrarlanacağı gerçeğinden hareketle, hiçbir ülkenin saldırıya uğramamasını, işgal edilmemesini, insanların katledilmemesini temenni ediyor; Hocalı soykırımının yıl dönümünde failleri lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

Soykırımın insanlık suçu olduğunu belirten Camcı, bu suçun tarihsel süreçte özellikle İslam coğrafyasında defalarca işlendiğini ve maalesef hala işlenmekte olduğunu ifade etti. Emperyalist güçlerin ve iş birlikçilerinin, masum insanları hedef alarak vahşice katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Camcı, özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocukların bu vahşetten nasibini aldığını belirtti.

Gazze’de yaşanan acıların yanı sıra, 32 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşanan soykırımı da hatırlatan Camcı, o gece savunmasız bir şekilde yüzlerce Azerbaycanlının öldürüldüğünü ve tarihî eserlerin yok edildiğini kaydetti. Bu trajediyi asla unutmadıklarını ve şehitleri rahmetle andıklarını dile getirdi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version