DEZENFEKSİYON TİTİZLİKLE YAPILIYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 00:11

DEZENFEKSİYON TİTİZLİKLE YAPILIYOR

DEZENFEKSİYON TİTİZLİKLE YAPILIYOR
Son Güncelleme :

18 Mart 2020 - 9:26

204 views

İlk kez Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı Belediyemiz sınırları dâhilinde yoğun bir temizlik ve dezenfeksiyon çalışması başlatılmıştır. Bu çalışma kapsamında;
Toplu taşıma araçları, belediye otobüsleri ve otobüs durakları ilaçlı su ile yıkanmış, dezenfeksiyon işlemi uygulanmıştır.
Şöförler Cemiyeti ile işbirliği içinde ticari taksilerde dezenfeksiyon işlemi uygulanmıştır.
İnsan sirkülasyonunun yoğun olduğu yerler, Kamu hizmet binaları, Cami ve mescitler, Pazar Yerleri dezenfekte edilmiş, temizlik çalışmaları tamamlanmıştır.
Halkın toplu olarak kullandığı alanlar ilaçlı su ile yıkanmış, dezenfeksiyon işlemi uygulanmıştır.
(cadde – sokak – meydan – bulvar vb.)
Kolonya ve temizlik maddelerinin fiyat artışını engellemek için denetimler Zabıta Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi.
Ekmek, simit ve pasta vb. ürünlerin satışını yapan işetmelerde bone, eldiven ve diğer hijyen kurallarına ilişkin denetim ve kontrol gerçekleştirildi.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 16.03.2020 tarihli genelge ile tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştur.
Ayrıca İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile “Sivil toplum kuruluşlarının genel kurulları, eğitimleri, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetler geçici olarak ertelenmiştir. Toplu olarak vatandaşların bir arada bulunduğu taziye evlerinin faaliyetleri de aynı kapsamda durdurulmuştur.
Bu işletmelere İl Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bakanlık tarafından yayınlanan genelge tebliğ edilmiştir.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version