Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu Projesinin açılış programı gerçekleştirildi. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 11:38

Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu Projesinin açılış programı gerçekleştirildi.

Son Güncelleme :

11 Ekim 2021 - 10:07

122 views

Projenin açılışına katılan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Bu projeyle dezavantajlı bireylerimize verilen trafik eğitimi ve sürüş becerisi uygulamalarının AB standartlarında uygulanması hedeflenmektedir dedi.

Vali Masatlı, İl Emniyet Müdürlüğünün koordinesinde düzenlenen ‘Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu’ Projesinin açılış programına katıldı. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programda Belediye Başkanı Mehmet Sarı ve protokol üyeleri yer aldı.

İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt programda projenin detayları hakkında bilgi verirken, Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise dezavantajlı bireylere yönelik hizmetler sayesinde trafikte ve gündelik yaşamda hayatlarının kolaylaşmasının sağlanacağını ifade etti.

Vali Masatlı konuşmasında şunları kaydetti: “Trafik kurallarına uymak insanın kendine ve çevresine duyduğu saygının bir tezahürüdür ve medeni bir insan olmanın gereğidir. Trafikte en önemli unsurun insan olduğu, yolun durumuna, araca ve yol güvenliğine azami dikkati gösterecek sürücülerin, trafiğin belirleyici faktörü olduğu yadsınamaz bir gerçektir.Tüm dünyada ve Ülkemizde, çağımızın en önemli sorunlarından birisi de hiç şüphesiz trafik güvenliğidir. Günlük yaşantımızın her safhasında trafik ile iç içe olmamız, hızla artan taşıt sayısı ve trafik kuralları ihlalleriyle gerçekleşen kazalar, birçok maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır.Sosyal yaşamımız ve Ülke ekonomisi üzerinde derin etkileri bulunan trafik sorunu ve güvenliği, bütün toplumu ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Herkes trafik kurallarına uyma alışkanlığını kendi güvenliği için kazanmalıdır.Trafik kurallarına uymak her insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sorumluluğudur. Dolayısıyla, huzurlu ve güvenli bir trafik ortamı oluşturmanın yolu, trafik kurallarına uyan bir toplum olmaktan geçmektedir.Sayın Cumhurbaşkanımız Başkanlığındaki hükümetlerimiz de son 18 yılda karayolları ve trafik güvenliği konusunda Ülkemizde çağ atlatan adımlar atmıştır. Bu süreçte vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenli şekilde seyahat etmesi için bölünmüş duble yollar, otoyollar, çevreyolları, tüneller, köprü ve viyadükler yapılarak can ve mal kayıplarının önüne geçilmiştir. Bu hizmetlerle birlikte Cumhurbaşkanlığımız tarafından yayımlanan ve 2021 ile 2030 yıllarını kapsayan Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ile bu doğrultuda İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan 2021-2023 Trafik Güvenliği Eylem Planı konunun tüm ayrıntılarıyla ele alınmasını sağlamıştır.Bu çalışmalar sayesinde hem şehirlerarası seyahatlerde mesafeler kısalarak zamandan ve ekonomiden tasarruf edilmiş, hem de yıllar içinde artan araç sayısına rağmen trafik kazaları ve can kayıpları asgari seviyeye inmiştir.İçişleri Bakanlığımız da son iki yılda trafik güvenliğine dikkat çekerek “Kırmızı Düdük”, “Kemerin Ses Getirsin”, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”, “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” gibi projelerle bu konuda büyük bir ilerleme kaydetmiştir.Son olarak Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde Amasya Emniyetimiz de ‘Dezavantajlı Yetişkinlerin Trafik Eğitiminin AB Standartlarına Adaptasyonu’ projesini hayata geçirmiştir. Bu projeyle dezavantajlı bireylerimize verilen trafik eğitimi, sürüş becerisi ve eğitimi uygulamalarının AB standartlarında uygulanması, modern ve güncel tekniklerle eğitimcilerin daha nitelikli olmaları hedeflenmektedir.

Dezavantajlı bireylerimize ayrıca devletimiz tarafından eğitim, sağlık, ulaşım gibi hizmet alanlarında pozitif ayrımcılık uygulanmakta, onların yaşam standartlarını yükseltmek için gerekli yasal düzenlemeler de yapılmaktadır. Bu hizmetlerle birlikte, trafikte ve gündelik yaşamda dezavantajlı bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hazırlanan projede emeği geçen Amasya Belediye Başkanlığımıza, İl Emniyet Müdürlüğümüze ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu. Program projeye ilişkin sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version