Deva Partisi İl Başkanından Esnaf Odasına ziyaret - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:24

Deva Partisi İl Başkanından Esnaf Odasına ziyaret

Deva Partisi İl Başkanından Esnaf Odasına ziyaret
Son Güncelleme :

02 Şubat 2021 - 11:45

128 views

Deva Partisi İl Baskanı Ahmet Melih Şeker İl ve Merkez İlçe Yönetimi olarak Bugün Esnaf Odası Başkanımız sayın İsa Köse ve Şöförler Odası Başkanı Mürsel Çapkın’ı ziyaret edip, gündeme ve esnaf sorunlarına dair istişarelerde bulundular.
Deva partisi olarak, ekonominin sağlıklı işleyişine, ahilik geleneği içindeki birçok uygulamalarıyla modern ekonomide kullanılan kalite ve tüketici hakları kavramlarına katkıda bulunan esnaf ve sanatkarımızın gelişen ekonomiden hak ettiği payı alması için gereken çalışmaları yapacağını’Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçlerini ve kapasitelerini arttıracağız. Bunun için, esnaf ve sanatkâr odaları ve birlikleri bünyesinde, esnaf ve sanatkârlara ihracat süreçleri, girişimcilik, Ar-Ge ve yenilikçilik ile devlet yardımları hakkında eğitim, danışmanlık ve bilgi desteği sağlayacak birimler oluşturacaklarını ifade etti.
Esnaf ve sanatkarımızın işlerini büyüterek tacir ve sanayici aşamasına geçerek KOBİ niteliğine kavuşması, ekonomideki gelişmeleri yakından takip edebilmesi için sürekli bilgilendirme kanalları oluşturacağız. Geleneksel alanlarda faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yeni iş fikirlerinin geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve ayakta durabilen bir işletme altyapısı oluşturulması için girişimcilik eğitimleri ve girişimciliğe yönelik desteklere önem vereceğiz.
Esnaf ve sanatkarların büyük sanayi işletmelerini tamamlayıcı fonksiyonunu güçlendirecek ve nitelikli meslek elamanlarının yetişmesine katkılarını destekleyeceğiz.
Ucuz ve yeterli finansmana erişim, bu finansmanı işinin niteliğini arttırma, büyütme, çağın gerektirdiği değişim ve dönüşümü gerçekleştirme yönünde kullanabilmesi için mevcut Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemini yenileyecek, yeni destek mekanizmaları geliştireceğiz.
Esnaf ve sanatkarların birlikte iş yapma kültürünün geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapacağız.
Esnaf ile tacir, sanatkâr ile sanayici arasındaki tanım farkını dikkate alarak her iki kesimin mesleki örgütlenmesinde yaşanan sorunları gidereceğiz.
Özellikle sanatkarımızın yaşadığı çırak yetiştirme sorununu ve çıraklık eğitimini genel eğitim sistemiyle uyumlu bir şekilde ele alacağız.
Hoş sohbetleri ve misafirperverlikleri ile bizleri çok güzel bir şekilde ağırlayan, Esnaf Odası Başkanımız İsa Köse’ye ve Şöförler Odası Başkanımız Mürsel Çapkın’a çok teşekkür ediyoruz.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version