DESTEK KÖYÜ SU SIKINTISI ÇEKİYOR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:45

DESTEK KÖYÜ SU SIKINTISI ÇEKİYOR

Son Güncelleme :

08 Temmuz 2020 - 12:31

183 views

DESTEK -Köye 6 km mesafede devasa boyuttaki sulama barajının yapılması ile Destek köyü dahil Destek köyünden sonra Yayladibi , Sepetli , Arpaderesi Gürsu ve Alpaslan köyüne kadarki 10 km lik vadide arazıler suyla besleneceği için bölge halkı çok mutluydu. DESTEK köyü konunun asıl muhatabı olması hasebiyle Barajın yapılması ardından Su ne kadar bol olsa bile Köy halkına Kesınlıkle DAMLAMA SUYU projesı kapsamında Suyu ekonomık ve etkin kullanmak ve Destek köyünden sonraki köylere de su konusunda ihtiyaclarına cevap vermek gerektiği düşüncesiyle SULAMA KOOPARATİFİNİN acılen kurulması yönundeki önerileri üzerine DESTEK KÖYÜMÜZDE Sulama Kooparatifi kurulmuş hummalı şekilde Üyelıkler yapılmış. Ayrıca Damlama suyu için üyelerin bahçelerine Damlama su tesisatları çekilmiş araziye Dağıtım ana hartelleri Tali harteller derken sulama alanı kapsamında Vatandaş Bahçelerini Damlama su ile ilgili masraflar ederek üzerine düşeni yapmış. Sulama Kooapratifide Ilgılılerle Projenın takıbını yapmış DERKEN 5 yıl önce başlayan proje malasef Bahçelerle suyu verememiş. KAPALI SİSTEM sulama şebekesının sorumluları proje tamam demiş Devlet su işlerine teslımı yapılmış olmasına Rağmen Destek Sulama kooparatifi Üyeleri dört gözle suyu beklıyorlar.
BUGUN 07 TEMMUZ 2020 // DESTEK KÖYÜ Barajımız Doluluk üst düzeyde Su var.
BU ARADA KARAYOLLARI Orman Dairesi güzargahinde Yol Çalışması yapmakta ve BIRADA karayolları nedeniyle BARAJDAN GELEN ANA BUYUK SU BORUSU tesisatındaki güzargah değişimi münasebetiyle kazı tamamlanmış ve hatta döşenecek BORUda kanalın kenarında durmakta.
SORUMLULARIN bu konuda gereğini yapmadığını dile getiren Köy halkından Kooparatif Üyeleri Emekli Öğretmen Ülfet Kiriş ve Seyfi Kiriş konuya ilişkin roportaj vererek KONUYA İLİŞKİN sorunlarını dile getirdiler ;
Başta DESTEK Sulama Kooparatifi Başkanının üzerine düşeni yaparak Yetkililerle defalarca irtibat kurmasına rağmen Taşoran Firmanın işi tammaladım deyip Devlet su işlerine teslim ettiğini ancak hala suyu göremediklerini Masraf ederek Bahçelerine Damlama suyu projesine emekler verdıklerını ama hala suyu bahçemize sokamadık ,Diktiğimiz yeşil sebze malaesef geşileşemedi , Yetkılılerden Destek köyü insanı olarak Sesimizi duymalarını istiyoruz demekteler.
ESKİ SİTEM AÇIK KANAL suyunu kullandıklarını Altından kalkılamayacak bir proje ile Köy insanı 5 yıldır oyalanmakta denmekte .

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version