Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:36

DERİNDERE “BİZ SADECE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN DEĞİL, TÜM VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YÜRÜYORUZ”

DERİNDERE “BİZ SADECE MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN DEĞİL, TÜM VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YÜRÜYORUZ”
Son Güncelleme :

19 Haziran 2020 - 13:28

218 views

Baroların yapısını ve seçim sistemlerini değiştirmeye yönelik yasa değişikliğine karşı Amasya Baro Başkanı Av. A. Melik Derindere ve Yönetim Kurulu üyeleri, avukat meslektaşları “savunma yürüyüşü” eylemine başladılar.
Amasya Adliyesi önünden yürüme eylemine başlayan Amasya Baro Başkanı Avukat Melik Derindere yürüme eylemi ile ilgili olarak ;”Bu yürüyüş baroların seçim sistemlerini ve yapılarını değiştirmeye yönelik yasa değişikliğine karşı bir eylemsel faaliyettir. Amacımız böyle bir yasanın gelmemesidir. Getirilmek istenen çoklu barodur. Her siyasi görüşten baro kurulabilecektir. Bu barolar üzerinden yargının siyasallaşması anlamına gelmektedir. Yargı siyasallaşırsa, yargıya güven zaten ortadan kalkacaktır, çok az olan güvende ortadan kalkacaktır. Bunu kabul etmek, barolar üzerinden böyle bir projenin gerçekleştirilmesini istemek, bunu kabul etmek mümkün değildir. Bağımsız baro olmadıktan sonra bağımsız baro olamaz. Bağımsız yargının olmadığı yerde Türkiye’nin beka sorunu başlar. Türk milletinin beka sorunun olmasını kimsenin istemeyeceğini düşünüyorum. Biz sadece meslektaşlarımız için değil, tüm vatandaşlarımız için yürüyoruz” dedi.
Baro Başkanı Avukat Melik Derindere ve beraberindekiler 19 Haziran tarihinde saat 10:00’da Amasya Adliyesi önünden çıkış Tokat – Çorum istikameti 10 Km. 20 Haziran tarihinde saat 10:00’da Çorum Anitta Otel çıkışı Ankara yolu istikameti (Kısa süreli sokağa çıkma yasağı olması halinde saat 14:00’de), 21 Haziran tarihinde saat 10:00’da Kırıkkale Üniversitesi kavşağı – Irmak Kasabası arası Savunma Yürüyüşü gerçekleştirecekler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.