DEFİNE ARAYAN 3 SAHIŞ YAKALANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:52

DEFİNE ARAYAN 3 SAHIŞ YAKALANDI

Son Güncelleme :

03 Aralık 2019 - 11:04

167 views

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz, arkeolojik sit alanında define aradıkları fotokapan ile tespit edilen ve izinsiz kazı yapan 3 şahsı yakaladı.
İlimiz merkeze bağlı Yassıçal köyünde bulunan Zeus Altarı ve Nekropolünün kalıntılarının yer aldığı 1. derece arkeolojik sit alanında izinsiz kazı yapılacağı yönünde istihbari bilgi edinen İl Jandarma Komutanlığımız ekipleri bölgeye fotokapan cihazı yerleştirdi. Akşam saatlerinde fotokapan cihazından dedektörle kazı yapan şahısların görüntülerinin gelmesi üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığımız ekipleri olay yerine intikal ederek şüphelilerin kaçma ihtimali olan yerleri kontrol altına alındı. Havanın karanlık olması nedeniyle gece görüş dürbünü ve termal dürbünle kazı yapılan alanların belirlenmesi üzerine 3 şahıs suçüstü yakalandı. Şahısların kazıda kullandıkları 3 adet define arama detektörüyle 3 adet kazmaya el konuldu.
2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçu işledikleri dolayısıyla gözaltına alınan 3 şüpheli işlemlerin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version