Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 22:40

CUMHURİYET, KORUMAMIZ VE YAŞATMAMIZ GEREKEN EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZDIR

CUMHURİYET, KORUMAMIZ VE YAŞATMAMIZ GEREKEN EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZDIR
Son Güncelleme :

29 Ekim 2019 - 15:59

115 views

Ak parti Merkez İlçe Başkanı Necmettin Topsakal 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.
Topsakal yayınladığı mesajda;”İlanı ile birlikte tarihimizde çok büyük bir çığır açan Cumhuriyet, 96 yıldır milletimizin ve devletimizin esin kaynağı olmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin temelinde, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, yani milletimiz ve onun kahramanlığı bulunmaktadır.
Ülkemizin işgali karşısında tek vücut olan halkımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimizle destanlar yazmıştır. Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte, kurtuluşumuzun ve Cumhuriyetimizin önü açılmıştır.
Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek devletini kuran, kahraman bir Meclis’e sahip tek ülke olmanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.
Cumhuriyet, korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.
Hepimiz bu bilinç içerisinde olmalıyız.
Bu durumda her bir vatandaşımıza düşen en büyük görev, birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermeden, daha demokratik Türkiye Cumhuriyeti için gayret göstermek olmalıdır.
Şunu herkes çok iyi bilmelidir. Türkiye teröre teslim olacak bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi zorluklarla kurulduğunu hatırlayın. O günkü azim ve inancı hala muhafaza ediyoruz. Şüphesiz en büyük gücümüz budur.
Şimdi önümüzde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma yolunda,
Cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonu var.
Bu tarihi gün dolayısıyla Cumhuriyet idealinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, devletimizi kurup cumhuriyetimizin ilanında emeği geçen herkesi rahmet ve minnetle anıyor; vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bu vatan için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version