CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AMASYA’YA HASTANE MÜJDESİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 17:38

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AMASYA’YA HASTANE MÜJDESİ

Son Güncelleme :

23 Mart 2019 - 9:48

327 views

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya’ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacaklarını söyledi.
Erdoğan, 300 yataklı Amasya Devlet Hastanesi ve 150 yataklı Merzifon Karamustafa Paşa Devlet Hastanesi’nin de aralarında olduğu 10 hastane ile toplam 19 tesisi şehre kazandırdıklarını vurguladı.
Sağlıkta yapılan diğer yatırımlara ilişkin de bilgi veren Erdoğan, “Şimdi buradan bir müjde veriyorum; Amasya’ya şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız. İnşallah en kısa sürede gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlayıp, bu hastanenin inşaatına başlayacağız. Ayrıca Amasya’ya kazandıracağımız 12 sağlık tesisimiz de proje ve ihale aşamasındadır.” diye konuştu.
Amasya’da 4 bin 839 konut projesini hayata geçirdiklerini de anımsatan Erdoğan, İmar Barışı’yla da 39 bin vatandaşın sıkıntısını çözdüklerini söyledi.
Ulaşımda yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, kentte 29 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 252 kilometreye ulaştırdıklarını belirtti.
Amasya’da 5 tünel yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bu ne demek biliyor musunuz? Biz Ferhat’ız, Şirin burada. Dağları deldik, Şirin’e ulaştık. Reşadiye yolundaki çalışmaları bu yıl, Amasya çevre yolunu ve Ladik-Taşova yolunu ise seneye tamamlıyoruz. Köprüleri ve köprülü kavşağıyla birlikte Merzifon- Çorum ayrımı, Mecitözü-Amasya-Turhal ayrımı yolunu ve Amasya- Turhal -Tokat yolunu da bir sonraki yıl bitiriyoruz. Çarşamba -Ayvacık -Taşova yolunu 2023 yılına kadar bitiriyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun- Amasya- Çorum- Kırıkkale hızlı tren projesinin 3 kesim halinde etüt çalışmalarının da devam ettiğini dile getirerek, “Bu hızlı tren hattıyla Amasya bir taraftan Karadeniz’e, bir taraftan da İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ne bağlanacak. Ayrıca Yerköy-Kırşehir- Aksaray- Ulukışla demiryolu projesinin tamamlanmasıyla Samsun- Mersin limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak, kuzeyden güneye kısa sürede ulaşılmış olacak.” diye konuştu.
Merzifon Havalimanı’na terminal binasını kazandırarak modernize ettiklerini de aktaran Erdoğan, “Havaalanımızın yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 183 bine ulaştı.” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version