ÇİFTÇİLERİMİZE CAN SUYU - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:26

ÇİFTÇİLERİMİZE CAN SUYU

Son Güncelleme :

01 Temmuz 2019 - 12:32

519 views

Yapımı tamamlanan Sazderesi Göleti çiftçimize can suyu sağlayacak.
Amasya İl Özel İdaresi’nin yürüttüğü projelerden olan ilimiz Göynücek İlçesi Sazderesi Sulama Göleti projesi büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmalar neticesinde hizmete açıldı.
Amasya İl Özel idaresi, köylerimizde çiftçilerimizin sulama suyu sorunlarını çözüme kavuşturarak sulak arazi sayısının gün geçtikçe artmasını hedefliyor.
Bu kapsamda Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen, ilimiz Göynücek İlçesi Sazderesi Sulama Göleti projesi büyük bir titizlikle sürdürülen çalışmalar neticesinde hizmete açıldı. 
Amasya İl Özel İdaresi tarafından 17.08.2018 tarihinde yer teslimi yapılarak başlanan Göynücek Sazderesi Sulama Göleti Projesi sayesinde 2.500 dönüm arazinin sulanması amaçlanıyor. Çiftçimizin refahı ve bölgenin ekonomisine katkı sağlaması adına başlanan Sulama Göleti’nin, depolama hacmi 309.000 metreküp olup, gölet yüksekliği 27 metre gövde uzunluğu ise 121,06 metre. Mebrana çekirdekli toprak dolgu gövde tipine sahip olan gölet inşaatında mebran yerleştirilmiş ve dolu savak inşaatı bitirildi. Cazibeli sulama sistemine sahip sulama gölet projesinin tamamlanması neticesinde Göynücek ilçesinin tarımsal alanların suya kavuşması ile birlikte çiftçilerimizin ürünlerindeki kalitesi artırılarak tarımda verimliliğin istikrarlı bir şekilde artması düşünülmekte.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version