CHP Grup Başkan Vekili Özel: Hem istiklalimiz hem de istikbalimiz için önümüzdeki seçimlerde sandığa gidelim. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

18 Nisan 2024 - 13:26

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Hem istiklalimiz hem de istikbalimiz için önümüzdeki seçimlerde sandığa gidelim.

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Hem istiklalimiz hem de istikbalimiz için önümüzdeki seçimlerde sandığa gidelim.
Son Güncelleme :

23 Kasım 2022 - 13:45

220 views
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel Amasya’ya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Amasya ziyaretlerinde Özel’e Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da eşlik etti.
CHP Amasya İl Başkanı Avukat Turgay Sevindi, il örgütü ve partililer parti binasında karşıladı. Parti binasında Özel ağırlandıktan sonra Amasya esnafını ziyaret etti.
Amasya’da esnaf ve vatandaşları dinleyen Özel ardından Amasya Ticaret ve Sanayi Odasını ziyarette bulundu.
ATSO Başkanı Murat Kırlangıç’ı ziyaret eden CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ile Amasya’nın ekonomisi, tarihi ve turistik değerleri ve gündeme dair konular hakkında istişarede bulunuldu.
Ardından ATSO Toplantı salonunda basın açıklamasında bulunan CHP Grup Başkan Vekili Özel Amasya’nın önemine, sorunlarına ve ülkenin gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
BUNLAR SİYASETİN KONUSUDUR
CHP Grup Başkan Vekili Özel İstiklal Caddesinde yaşanan patlamadan dolayı içinin yandığını söyleyerek, “Dünyanın tamamının üzerimize hesap yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülke en kara günlerden kurtulup en güzel günlere kavuştu. İstiklal Caddesinde yaşanan olaydan dolayı içimiz yanıyor. Süreç teröre karşı tavizsiz birlikte olma sürecidir. Kimden nerden geliyorsa gelsin bu olayı lanetlemek hepimizin boynunun borcudur. Ancak birileri kolaycılık buluyor. “Bu konuda siyaset yapmayız diyorlar.” Hayır, tam tersi bu olaylar bir daha yaşanmasın diye siyaset yapılır. Bunlar siyasetin konusudur. Seçimlerde bir iktidara karar verirsin o iktidarda karar verir uygular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “komşunun toprak düşüncesine saygılı olursan, komşunun iç işlerine karışmazsan ve komşunda ki devlet dışı konuları muhatap almazsan komşunda bir savaş kışkırtıcılığı yapmamış olursun.” O zaman milyonlarca Suriyeli gelmemiş olur, sınırlar kevgire dönmemiş olur, kimin girip kimin çıktığını, hangi örgütün hangi elemanının memleketin neresinde yuvalandığı bilgin dâhilinde olur” ifadelerini kullandı.
AMASYA’NIN DURUMUNU DÜZELTMEK MİLLET İTTİFAKIN BOYNUNUN BORCUDUR
Amasya’nın durumunu da değerlendiren Özel, “Amasya’nın durumunu düzeltmek millet ittifakın boynunun borcudur. Bu ülkenin Amasya tamiminde yazdığı gibi, istiklalini ama bizde üzerine ilave ederek gençlerinde istiklalini kurtarmak yine bu ülkedeki insanların azim ve kararı ile mümkün olacak. Biz Amasya’ya güveniyoruz. Amasya’dan da bütün Türkiye’ye sesleniyoruz. Hem istiklalimiz hem de istikbalimiz için önümüzdeki seçimlerde sandığa gidelim. Bundan sonra işçiden yana, çiftçiden yana, emekliden yana, mağdurdan yana ve bu ülkenin gerçekten sahip çıkması gerekenlere başta gençlere bir cumhuriyetin ikinci yüzyılı iktidarını hep birlikte kuralım” dedi.
Basın açıklamasının ardından Baro Başkanlığını ve Eczacılar Odasını ziyaret eden Grup Başkan Vekili Özel birlik, beraberlik ve dayanışma yemeğine katılarak ziyaretine son verdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.