ÇEVREYE DUYARLI 3 ÖĞRENCİYE ÖDÜL - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:56

ÇEVREYE DUYARLI 3 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

ÇEVREYE DUYARLI 3 ÖĞRENCİYE ÖDÜL
Son Güncelleme :

07 Ekim 2019 - 15:23

381 views

Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası çerçevesinde ilimizde en çok atık pil toplayan 3 okulumuzun öğrencilerine ödülleri Vali Dr. Osman Varol tarafından verildi.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında öğrencilerimize atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen kampanya sonucu ilk 3 sırada yer alan Akşemsettin İlkokulu, Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Taşova Esençay Ortaokulu öğrencileri okul yöneticileri ödüllerini aldı.
90 kilogram atık pil toplayan Akşemsettin İlkokulu, 67,4 kilogram atık pil toplayan Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 32 kilogram atık pil toplayan Taşova Esençay Ortaokulu öğrencilerini tebrik eden Vali Varol, çevreye duyarlılığının gelişmesinde öğrencilerin bilinçlendirilmesinin önemini belirtti.
Vali Varol, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile birlikte sürdürülen kampanya kapsamında atık pillerin kaynağında ayrı toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi konusunda yapılan çalışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Özkan Kaya’dan bilgi aldı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version