CBİKO’dan, öğrencilere kariyerleri doğrultusunda konferans - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 20:31

CBİKO’dan, öğrencilere kariyerleri doğrultusunda konferans

CBİKO’dan, öğrencilere kariyerleri doğrultusunda konferans
Son Güncelleme :

25 Mart 2022 - 11:09

1.038 views

CBİKO’dan, öğrencilere kariyerleri doğrultusunda konferans

Amasya Üniversitesi’nde CBİKO tarafından bir konferans düzenlendi. Konferans’ta “Yetenek Kapısı”, “Kariyer Kapısı” ve “Eğitim Kapısı” projelerini gençlere tanıtılması ve yön vermesi amaçlandı.

Amasya Üniversitesi’nin İpekköy Yerleşkesinde bulunan Mihri Hatun Salonun’da gerçekleşen konferansta Amasya Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Resul Çekin, öğrencilere “Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı” projelerinin ayrıntılarını anlattı. Doç. Dr. Resul Çekin konuşmasında; “Yetenek Kapısı platformu T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından nitelikli istihdama katkı sağlamak, işverenlerin doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmasını kolaylaştırmak ve işverenlerin, bünyelerinde gerçekleştireceği iş, staj ilanları, fuar gibi etkinlikleri duyurarak öğrencilerin duyurular üzerinden daha kolay iletişime geçmesini sağlamak amacıyla oluşturuldu.” dedi.

Konferansa Amasya Üniversitesi Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Resul Çekin’in yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu Kılıç, akademisyenler, Amasya Üniversitesi idari personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sisteme nasıl kaydolunacağı ile ilgili bilgileri de katılımcılara aktaran Çekin, soru-cevap kısmının ardından katılımcılara ‘Katılım Belgesi’nin verilmesi ile konferansını tamamladı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.