“Çağın Hastalığı Obezite Görülme Sıklığı Artıyor” - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 04:21

“Çağın Hastalığı Obezite Görülme Sıklığı Artıyor”

“Çağın Hastalığı Obezite Görülme Sıklığı Artıyor”
Son Güncelleme :

06 Mart 2024 - 16:07

74 views

Dr. Koç, obezitenin vücutta anormal veya aşırı yağ birikmesi olarak tanımlandığını belirtti. Beden Kütle İndeksi’nin hesaplanmasıyla obezitenin tespit edildiğini ifade eden Dr. Koç, obezitenin birçok hastalık riskini artırdığını ve dünya genelinde hızla yayıldığını vurguladı.

Özellikle çocukluk çağı obezitesinin artış hızının endişe verici olduğuna dikkat çeken Dr. Koç, obeziteyle etkin mücadele için önleme çalışmalarının önemine vurgu yaptı.

Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konularında toplumda farkındalık yaratmanın önemine değinen Dr. Koç, özel günlerin bu konuda önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programlarının devamlılığının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Obezitenin tedavisinde tıbbi beslenme, egzersiz, davranış değişikliği, ilaç ve cerrahi tedavi gibi yöntemlerin kullanılabileceğini açıklayan Dr. Koç, başarılı bir tedavi için multidisipliner bir yaklaşımın gerekliliğine dikkat çekti. Beslenme danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmanın önemine değindi ve obeziteyle mücadelede toplumun tüm kesimlerinin iş birliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.