Amasya Gazetesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:35

“BOŞA HARCAYACAK PARAMIZDA BOŞA GEÇİRECEK ZAMANIMIZDA YOK”

“BOŞA HARCAYACAK PARAMIZDA BOŞA GEÇİRECEK ZAMANIMIZDA YOK”
Son Güncelleme :

16 Ocak 2020 - 10:49

292 views

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü 2020 yılı iş programı ve hedefleriyle ilgili ilk toplantısını Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında Şube Müdürlerimizin katılımıyla gerçekleştirdi.
Şube Müdürleri tarafından 2020 yılı iş programına dair şubeler bazında yapılan bilgilendirmelerin ardından Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, “Amenajman planı yenileme çalışmaları kapsamında Tokat ve Çorum planları yenilendi. 2020 yılında içinde Samsun, 2021 yılında Amasya ile tüm işlemelerimizin planlarını tamamlamış olalım.
Ormanların yıllık artırımının yüzde 40’ından az olmamak üzere ara hasılat etası veriliyor. Plan eta vermiyor mazereti istemiyoruz. İşletme şeflerimiz kesim planını oluştururken bölmelerini seçerek uygulama yapacak. Kesim planını onaylatıldıktan sonra zorunlu ve geçerli bir neden olmadan yapılan revize değişiklikleri onaylamıyoruz. Boşa harcayacak paramızda boşa geçirecek zamanımızda yok” dedi.
Tabii tensil çalışmalarında bol tohum yılı tespitini doğru yapalım, toprak işleme ve tohum takviyesinin zamanında bitirilmesi, Sahaya uygun zamanda zamanında çıkalım diyen Amasya Orman Bölge Müdürü Oflu, “2020 yılı damga ve üretim programımızın %100 ve üzeri gerçekleştirilmesi için her türlü önlemin alarak bakım damgalarımızın bir yıl önceden bitirilmesi ve dikili satışa önem vererek programlarının gerçekleştirelim. Standardizasyona dikkat edilerek sınıf emval üretelim. Tüm üretim ve dikili satış bölmelerinde denetim ve kontrol yapalım. Yürütülen kadastro çalışmalarında bilgi ve belgelerin zamanında komisyona teslim edilmesini sağlayarak tüm ormancılık faaliyetlerinde ve verilecek görüşlerimizde kesinleşmiş orman kadastro sınırlarını esas alalım. ORKÖY çalışma programının oluşturulmasında toplu ve havza bazlı planlama yapalım. Mekanizasyon uygulanabilecek köylerde üretime katkısını göz önünde bulunduralım. Kira sözleşmesi biten, bitecek olan mesire alanlarının onaylı planlarının hazırlatılarak kira sözleşmelerini yenileyelim. E imza kullanılmayan hiçbir evrak işleme alınmayacaktır. İşçi izinlerinin iş planları doğrultusunda tespit ederek sadece cari yıl izni kalacak şekilde kullandıralım. İhbar alınan tüm yangınların Bölge Müdürlüğüne bildirilmesi ORBİS sistemine girilmesini sağlayalım. Yatırım programında bulunan tüm işler (OGM talimatı Mart ayı sonuna kadar) erken ihale edilsin. Araç görevlendirmelerinde OBM 1 (Bir) dışına 3 (üç) gün önceden onay alınmalı İşletme Şeflerimiz bölgesinde olan tüm harcamaları iyi takip etmeli. Özellikle görevlendirildikleri yapı denetim işlerinin yer tesliminden işin tamamlanmasına kadar takip etmeli
Gelir Getirici Tür ağaçlandırma sahalarında bakım faaliyetlerinin budama, gübreleme, ilaçlama dahil titizlikle yapılmalıdır. Boşa harcayacak ne zamanımız ne iş gücümüz ne de paramız var. Yönetici zamanı, parayı ve insan kaynaklarını en iyi kullanandır. 2020 yılının başarılı bir yıl olmasını, Bölgemize ve Teşkilatımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” Diye konuştu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version