- Amasya Gazetesi Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 02:42

“BÖLGEMİZDEKİ LİF YONGA SEKTÖR TALEPLERİNİ KARŞILAYACAĞIZ”

Son Güncelleme :

08 Şubat 2020 - 13:04

280 views

Lif yonga kuruluşu sektör temsilcilerinden Kastamonu Entegre Hammadde Direktörü Tevfik Dedebaş, Hammadde Tedarik Müdürü Adem Genç, Hammadde Sorumlusu Ruknettin Tekdemir, Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu’yu ziyaret ederek sektör talep ve beklentileri ifade ettiler.
Kastamonu Entegre Hammadde Direktörü Tevfik Dedebaş, Ülkemizde ve bölgemizdeki yonga ve lif levha sektöründe, son yıllarda artan yatırımlarla dünya standartlarında ileri teknolojiyle üretim yapan tesisler kurulmuş ve dünyada söz sahibi bir kapasite ulaşılmıştır.
Türk ürünlerine olan talep ve global pazarda bizleri farklı kılan özellikler; entegre tesislerin varlığı, ürün çeşitliliğinin olması ve kalitesinin yüksek olmasındandır.
Ülkemizde odun talep sektörün kapasitelerin sürekli yükselmesi ile hammadde (odun) ihtiyacı sürekli artmaktadır.
Orman Genel Müdürlüğü sektörün hammadde ihtiyacını karşılamak üzere, üretimi artırması hammadde talep konusunda ithalatımızı azaltmaktadır. Bölge Müdürlüklerimizle her zaman istişare içindeyiz. Sektör ve taleplerimizi iletiyoruz. Amasya Orman Bölge Müdürlüğümüzün geçmiş yıllarda olduğu gibi tahsis taleplerimizi karşılayacağından şüphemiz yok. Bu kapsamda Bölge Müdürümüze ve tüm çalışanlarına sektörümüz adına teşekkür ediyoruz dedi.
Amasya Orman Bölge Müdürü Oflu, Bölgemizde bulunan yonga ve lif levha sektörün taleplerini karşılama konusunda orman yollarımızı iyileştiriyor, üretim yapılan sahalarda çalışmaları yakından takip ediyor, ihtiyaç duyulan ürünlerin kaliteli ve zamanında piyasaya sunulması için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. İyi bir ekibimiz var. Sektör taleplerinin karşılanması noktasında hiçbir sorun yaşamayız. 2020 yılı üretim yılı hepimize hayırlı, verimli ve bereketli olsun diye konuştu.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version