Belediye çocuk yuvası okul öncesi eğitimde zirvede - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:06

Belediye çocuk yuvası okul öncesi eğitimde zirvede

Belediye çocuk yuvası okul öncesi eğitimde zirvede
Son Güncelleme :

25 Şubat 2022 - 10:38

218 views

Yeni eğitim ve öğretim dönemin başlangıcıyla birlikte, uzman kadrosuyla eğitim vermeye devam eden Amasya Belediyesi Çocuk Yuvası, temel eğitimi güçlendirme konusunda ve okul öncesi eğitime erişimi arttırma hedefi ile çalışmaya devam ediyor.
‘Eğitim ailede başlar fakat temel eğitimi çocuklar okul öncesi yuvalarda alırlar’ bilinciyle çocukları en iyi şekilde eğitim hayatına atılmalarını hedefleyen Amasya Belediyesi Çocuk Yuvası okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmayı ilke edinmiş bir kurum.
-“Yaşlılar ve çocuklarımız baştacımızdır”
“Eğitim, gelecek demektir, geleceğiniz uzman kadromuza emanet” diyen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:
Amasya Belediyesi Çocuk Yuvası’nda mutlu ve öğrenen çocuklar yetiştiriyoruz. Yaşlılar ve çocuklarımız baştacımızdır. Eğitim, baştan sona bir gelecek hazırlığıdır. Dolayısıyla eğitime yapılan her yatırım, bir ülkenin kendine yaptığı en büyük iyiliktir. Bilim insanları 0-6 yaşı insan gelişimi açısından son derece önemli buluyorlar. Çocukların zihinsel gelişiminin yüzde 50’si 0-4 yaş aralığında, yüzde 30’u ise 4-6 yaş aralığında gerçekleşiyor. Yani, bu yaşlar, çocuklarımızın öğrenmeye en açık olduğu zamanlar..Amasya Belediyesi Çocuk Yuvamızda çocuklarımıza uzman kadro tarafından eğitim aldırırken tamamen bu bilinçle hareket ediyoruz. Özel servisimiz, alanında uzman öğretmenlerimiz, tüm gün çocuklarımıza refakat eden hemşiremiz, piskoloğumuz, temizlik hassasiyeti ile hazırlanan ev yemeklerimiz, açık kapalı oyun alanlarımız ile tüm ayrıntıları atlamadan düşünerek hareket ettiğimiz aile sıcaklığında bir eğitim süreci yaşatıyoruz çocuklarımıza. Çünkü çocuklar ne kadar erken kaliteli eğitime erişirlerse, gelecekleri o kadar iyi şekillenir. İngilizce, müzik, drama akıl oyunları derslerimiz ve iki ayrı atölyede el sanatları eğitimimiz ile kaliteli bir ortamı sunuyoruz. Erken dönem eğitim alan çocukların kendilerini daha iyi tanıdığını ve analitik düşünme kabiliyetlerini geliştirdiklerini biliyoruz, bu kapsamda okul öncesi eğitimi önemsiyorum ve Allah izin verdiği sürece çocuklarımız için en iyi imkanları sunacağımı belirtmek isterim. Çocuklar bu dünyada açan en güzel çiçeklerdir,en güzel ,en güvenilir ortamda eğitilmeleri hakkıdır.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version