BELEDİYE BAŞKANI İLE RÖPORTAJ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Haziran 2024 - 10:50

BELEDİYE BAŞKANI İLE RÖPORTAJ

BELEDİYE BAŞKANI İLE RÖPORTAJ
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 15:32

193 views

21.05.2024 bugün günlerden Salı. Çiçeği burnunda yeni belediye başkanımızı ziyaret ettik bu ziyaret esnasında başkana bazı sorular sorduk o da o güler yüzüyle bizleri karşıladı sorduğumuz sorulara kısa ve net cevaplar verdi.
Biz bu röportajı canlı yayında yayınladık isteyen Amasya Art tv nin facebook una girip seyredebilir başkan gerçekten oldukça yoğun du ziyaretçiler hala gelmeye devam ediyor. Başkan ‘a çalışma fırsatı vermiyorlar bu kadar yoğun çalışma içinde Art ekibine ve bana da zaman ayırdığı için kendisine teşekkürlerimi sunarım .
Şunu iyi bilelim ki biz herhangi bir parti peşinde değiliz kendimize göre bir görüşümüz bir yönümüz vardır ancak bunu hiçbir zaman çalışma hayatımıza yansıtmadık , yansıtmayacağız da, A partisi B partisi bizim için önemli değil önemli olan insan olmak bizim tarafsızlığımıza inanmak biz zaten kimseyi haksız yere suçlamayız kimseyi gereksiz sorularla meşgul etmeyiz halkımızın kafasına takılan öğrenmek istediği soruları biz yetkililere sorarız cevabını da aynen halkımıza duyururuz şunu da iyi bilin ki biz otuz senedir yaptığımız basın görevini bundan sonrada sürdüreceğiz haklıya haklı ,doğruya doğru diyeceğiz yanında olacağız haksızların , eğrilerin , yalancıların da karşısında olacağız şimdi başkanla yaptığımız röportajı aynen yazıyorum bunu yaparken eski başkanları kötüleme anlamında değil projelerinin devamı var mı bunları açıklayacağım .
soru bir: sayın başkan öncelikle teleferik konusunu konuşalım .teleferik ihalesi yapıldı , yeri ayarlandı başladı başlayacak dendi ama hala olduğu yerde duruyor. Açıklar mısınız?
Cevap: biz belediyeyi devir aldığımızda teleferik konusunu inceledik mütahit firmasıyla görüştük fiyatların çok yükselmesi nedeni ile verilen tahüdü yerine getiremeyeceklerini söylediler sözleşme fes edildi biz de onlara verilen otoparkları geri alacağız kendimiz işleteceğiz
soru iki: gündemde bir raylı tranvay sistemi vardı bununla ilgili ne söylersiniz cevap. Bizim programımızda öyle bir proje yok geldiğimizde de öyle bir projeye rastlamadık raylı sistem diye bir şey yok .
soru üç: biliyorsunuz eski belediye binası yıkıldı yerine Amasya ya Hilton oteli inşa edildi ancak yapıcı firmanın işi bıraktığı söyleniyor otelin akıbeti nedir .
cevap: biz geldiğimizde oteli yapan firma bu işi götüremeyeceklerini söylediler maliyetlerin çok yükseldiğini bu işin altından kalkamayacaklarını söylediler ve işi bıraktılar şimdi biz orayı toparalayacak amacına uygun yapacak firma arıyoruz hatta birkaç firmayla görüştük gittiler baktılar cevaplarını bekliyoruz
soru dört: kale yolu denen yere bir çok iş yeri ve büfeler yapıldı karavan konaklama yerleri yapıldı ancak bazı sıkıntılar ortada dönüyor ne yapmayı düşünüyorsunuz ayrıca çakallar mevkiye de turizmi canlandıracak böyle bir gezi yolu kafeler çay bahçeleri turizmi çekecek projeniz varmı
cevap: kale yolunda esnaflarımızı mağdur etmeden bazı çözümler üretmeye çalışıyoruz en kısa zaman da karavan yeri de büfelerde rahatlayacak ayrıca çakallar mevki için öyle bir projemiz yok
soru beş: daha önceki başkanlar döneminde yapılan hacılar meydanında ki belediye konağı veya belediye misafirhanesini yeniden düzenleyip halka kafe, çay bahçesi olarak açacağınızı söylediniz orasının akıbeti ne olacak .
cevap: biz verdiğimiz sözleri bir bir yerine getireceğiz orasının da ön duvarların göstermelik olarak yıktık ancak devamı gelecek orayı güzel bir çay bahçesi kafe yapacağız belediyemiz tarafından işletilecek.
soru altı: sayın başkanım son bir sorum var bildiğiniz gibi Amasya esnafları dükkanlarına sığmadı dükkan önü kaldırımları da kendi malları gibi kullanmaya başladılar yayaların geçiş hakkını kısıtladılar hatta dükkanının önündeki belediyeye , halka ait yola bile dubalar koyarak işgal ettiler benim dükkanımın önü kimse duramaz diyorlar bu durumda hem yayalar hem de işi icabı durup gidecek olan araç sahipleri oldukça mağdur bu konuya bir çözüm gelecek mi
cevap: elbette ki o konu gündemimizde biz geçen gün bu konuda bir açıklama yaptık gereği yapılacak
sevgili Amasyalılar belediye başkanı sayın avukat Turgay sevindi ile ilk röportajımız böyle geçti çok kısa ve net cevaplar verdi bunlar canlı yayında da yayınlandı. bundan böyle de Amasya nın sorunlarını takip etmeye devam edeceğiz yetkililerden bilgiler alacağız sizlere duyuracağız.
Bir dinleyicimiz Selami Yeniçeri küçük sanayi sitesinden mesaj yazmış kaldırımlar ve yollar konusu sadece çarşı için değil sanayi sitemiz içinde geçerli buraya da bir düzenleme gelirse seviniriz diyor kaldırımlar yollar işgal edilmiş kadınlarımız geçmekte zorluk çekiyorlar diyor bununda sayın başkanın duymasını istiyoruz .
Herkese sevgiler saygılar sunuyorum
HASAN KARATAŞ
Amasya radyo televizyonu
Amasya gazetesi
Yönetim kurulu başkanı

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.
GÜNDEM, Yerel HaberlerDiyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan vekâletle kurban organizasyonuna, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek olan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, kurban vekâletini Türkiye Diyanet Vakfı Amasya Şubesi’ne bağışladı. Kurban bağışında bulunan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen vekâletle kurban organizasyonu hakkında bilgilendirmede bulundu. İl Müftüsü açıklamalarında şunları belirtti: “ Keseceği kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, bu ibadetin dini hükümler doğrultusunda ve amacına uygun şekilde ifasını sağlamak için “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde” vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlenmektedir. İbadet şuuru ile büyükbaş ve küçükbaş olarak kestiğimiz kurbanlarınızı ilimizde, ülkemizde ve dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım.” Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri, yurt içi 11,750 lira, yurt dışı ise 4,750 lira olarak belirlenmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı’na vekalet yoluyla verilen kurbanlar bayramın ilk 3 günü içerisinde kesilerek SMS/E-posta yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır.