Belediye Bandosunun 65 Yıllık Geleneği - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:58

Belediye Bandosunun 65 Yıllık Geleneği

Belediye Bandosunun 65 Yıllık Geleneği
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2018 - 9:05

262 views

Amasya’nın Merzifon ilçesinde 65 yıl önce kurulan belediye bandosu, kurulduğu günden itibaren her cuma günü kent meydanında mini bir konser vererek İstiklal Marşı eşliğinde bayrağı göndere çekiyor.

İlçede 15 kişiden oluşan bando ekibi, her cuma günü tarihi saat kulesi önünden başlayarak Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüşünde vatandaşlardan gelen istekleri ve milli marşları çalıyor.

Atatürk Anıtı önünde vatandaşlara mini konser veren bando ekibi, bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekiyor.

Saksafon, trompet, trombon, klarnet, trampet, davul, kornet ve zil gibi enstrümanlar çalan bando ekibi, ayrıca milli bayramlarda ve diğer özel günlerde de gösteri sunuyor.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 65 yıllık geleneği sürdürmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bando ekibinin kentte önemli bir geleneği sürdürdüğünü dile getiren Kargı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Merzifon Belediye bandosu 1953 yılında kurulmuş o günden bugüne kadar her cuma günü saat 17.00’de kent meydanında, bayrağımızı göndere çekiyor. Bu merasim yapıldığı anda trafik çok kısa süre duruyor, herkes haftanın cuma günü olduğunu anlıyor. Vatandaşlar milli marşlarımızı ve İstiklal Marşı’mızı dinliyor ve herkes kendine geliyor, gururlanıyor. Bu anlamlı mesaiyi o günden bugüne getiren bütün arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Rahmete ermiş belediye bandosu çalışanlarını rahmetle anıyorum.”

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.