Başkan Sarı, TV 100 Kanalında Amasya'yı anlattı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:48

Başkan Sarı, TV 100 Kanalında Amasya’yı anlattı

Son Güncelleme :

29 Haziran 2021 - 11:55

180 views
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Tv 100 haber kanalında Mine Uzun ile “Güne Bakış” programına canlı yayın konuğu oldu.
İstanbul programları kapsamında TV 100 Kanalında Mine Uzun ile “Güne Bakış” programına katılan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Şehrin tarihi, kültürel ve turistlik noktaları hakkında açıklamalarda bulundu.
MİLLİ MÜCADELENİN ATEŞİNİN İLK YAKILDIĞI ŞEHİR AMASYA
Amasya’nın milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı şehir olduğunu söyleyen Başkan Sarı, konuşmasında şunları kaydetti;
“Cumhuriyetin fikrî felsefesinin oluştuğu şehir olarak Amasya önemli bir yerdir. Gazipaşa ve silah arkadaşlarına ev sahipliği yapan şehrimize insanlık çok şey borçludur” dedi. Turizm konusunda Amasya’da çalışmalara hız verildiğini söyleyen Başkan Sarı, merkezi bir konumda olan Amasya Belediyesi’nin yerini 5 yıldızlı otele çevireceklerini, Amasya’yı turizm konusunda rekabet edilemeyecek seviyelere getireceklerini anlattı. Pandemi sürecini nasıl geçirdiniz? Sorusuna, bir milyon maske ürettiklerini, sivrisineklere karşı 24 saat ilaçlama yapıldığını anlatan Sarı “Pandemi sürecinde tüm Türkiye ekonomik sıkıntı yaşarken biz hemşehrilerimiz için 2021 yılında su ücretini %50 ucuzlattık. 2022 yılında ise su ücretsiz olacaktır dedi. Türkiye’de ilk HES kuran belediye olarak Amasya’da ilklere imza atmaktan gurur duyduklarını, Pandemi sürecinde de etkinlik düzenleyen ilk belediye olduklarını, bu şehrin sevgi şehri olduğunu, kendilerinin de çalışırken Amasya’ya karşı büyük bir özen ve sevgi ile çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version