Amasya Gazetesi - Amasya Gazetesi %Amasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:32

BAŞKAN SARI, ÖMER BAŞ ANISINA HAZIRLANAN TİYATRO OYUNUNU İZLEDİ

Son Güncelleme :

27 Kasım 2019 - 10:09

183 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Kültür merkezinde sahnelenen “Sanduk ile Sanduka” isimli tiyatro oyununu izledi.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 2012 yılında rahmeti rahmana kavuşan tiyatro sanatçısı, öğretmen Ömer Baş anısına Kültür Merkezi Salonunda sahnelenen “Sanduk ile Sanduka” isimli tiyatro oyununu izledi. Oyun öncesi açılış konuşmasını Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muammer Tufanoğlu yaptı.

Daha sonra söz alan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, “Şehirleri sadece yollar yaparak, binalar inşa ederek, ayakta tutmak mümkün değildir. İşte burada sanat ve sanatçı devreye girer. Bu anlamda sanat dediğimizde rahmetli Ömer Baş gibi önemli değerlere sahip olabilmek gerekir. Rahmetli hocamızı bizler yakından tanıdık, çoğunuzda yakından tanıyorsunuz. Bizim gençlik yıllarımızda teşkilatımızın sosyal faaliyetlerinin birim sorumlusuydu. Bu görevi her yaşta ifa etti. Onun için tiyatro olmazsa olmazdı. Milli hassasiyetlere çok önem verirdi. Onun gibi tiyatroya aşık öğretmenlere, onun gibi şehrini ve yaşadığı coğrafyayı düşünen sanatseverlere, onun gibi ülkesine dair kaygıları olan idealist bireylere bundan sonra da sahip çıkmamız gerekir” dedi.

Başkan Sarı, konuşmasının ardından kıymetli merhum Ömer Baş hocanın ailesine, 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle 26-27 Kasım 2019 tarihlerinde sahnelenen “Sandık ile Sanduka” isimli tiyatro oyununa yapmış olduğunuz katkılarınızdan ötürü teşekkür ederim yazılı ve oyunun afiş resmi olan bir tablo hediye etti.
Ardından tiyatro oyunu protokol ve katılımcıların beğenisine sunuldu. Çok beğenilen ve ayakta alkışlanan oyun sonrası Başkan Sarı ve protokol üyeleri emeği geçenlere plaket takdiminde bulundular. Hatıra fotoğrafı çektirilmesi sonrası ise program son buldu.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version