Başkan Sarı ; OLMAZ DİYEN GAFİLLER TAKİP ETSİN BENİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 19:38

Başkan Sarı ; OLMAZ DİYEN GAFİLLER TAKİP ETSİN BENİ

Başkan Sarı ; OLMAZ DİYEN GAFİLLER TAKİP ETSİN BENİ
Son Güncelleme :

05 Nisan 2021 - 15:52

166 views

Amasya belediye başkanı Mehmet SARI Akdağ hidroelektiriksantralı temel atma töreninde bu dağlar bizim, olmaz diyen gafiller bizi takip etsin dedi. Başkan Sarı Bu projemizle beraber ‘surda gedik açtık’ Elhamdülillah,Bugüne kadar biz konuşunca, bu iş olmaz diyenler, aslında bunun gerçek olacağını bilip te yüreği sızlayanlar da dahil herkes bugün gerçeği görüyorlar. 5 nisan hafızalara kazılmalı bugün kaliteli suyu içeceğiniz gün, bugün suyu enerjiye çevirdiğimiz belediyemize aylık bir buçuk milyona yakın destek sağlanacağı gün, temel atma törenine gelen herkese teşekkür ediyor gafiller bilsinkihes le bitmiyor ges’de yapacağız her şey hazır dedi.

‘5 KİLOMETRELİK ALANDA BORULAR YENİLENECEK’ Temel atma töreninde konuşan SARI Akdağ suyunun şehre gelişinin olduğu 5 kilometre alanda bulunan isale hattı borusunun değişiminde olduğunu “5 kilometre alandaki borunun değişimi ve türbünlerin kurulacağını söyledi.

‘TEK TÜRBÜN ÜZERİNDEN 1,8 MEGAVATLIK ELEKTRİK ÜRETİLECEĞİZ’ 5 nisan 2021 tarihinde temel atma töreni yapılan Akdağ’a Hidro elektrik santralinden 1,8 Megavatlık elektrik üretileceğini belirten Sarı; “Eskiden 4 türbün üzerinden bu sonuca ulaşıyorduk. Şimdi ise en son modern teknolojiye göre uygulanmış, tek türbün üzerinden aynı işlemi gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah buradaki elektrik üretimimizle beraber, suyu neden yüzde 50 ucuzlattınız, parayı nereden bulacaksınız diyenlere de bu projemiz ile cevap vermiş olduk. Aylık 2 milyon toplanan ve yüzde 50 indirim yaptıktan sonra 1 milyona düşen su gelirimizi, kuracağımız Hidro elektrik santralinden elde edeceğimiz 1 milyon gelir ile dengelemiş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version