Amasya Gazetesi % Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:41

BAŞKAN SARI: “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

BAŞKAN SARI: “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”
Son Güncelleme :

18 Mart 2020 - 10:07

218 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Belediye Başkanı Mehmet Sarı mesajında; “18 Mart 1915 yılında dünyanın en büyük donanmasına karşı kazanılan Çanakkale Deniz Savaşı; “Hasta Adam” denilen Osmanlı’nın yok olmayarak küllerinden yeniden doğduğuna tüm dünyanın şahitlik ettiği, tarihinin seyrini değiştiren ender savaşlardan biridir. Çanakkale, kutsal bir davada 250 bin şehidin, vatanları uğruna kendi canlarını siper edip, kanlarının son damlasına kadar savaşıp kazandığı bir savaştır.

“Sızlasa da gönüller gidenlerin yasından, Koşarak gitmeli onların arkasından, Kahramanlık içerek acı ölüm hattından, İleriye atılıp bir daha dönmemektir.”
Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünü kutlamanın ve vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu yaşıyorum. Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünde, ileriye atılıp geriye dönmeyen vatan evlatlarını; tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını yad ediyor, bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version