Bakan Tunç’tan Sokak Hayvanları Açıklaması - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 15:44

Bakan Tunç’tan Sokak Hayvanları Açıklaması

Bakan Tunç’tan Sokak Hayvanları Açıklaması
Son Güncelleme :

19 Aralık 2023 - 16:37

99 views

Bakan Tunç Anadolu Yayıncılar Federasyon’unun Konuğu Oldu
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç., Anadolu yayıncılar Federasyonu’nda Anadolu Sohbetleri programında, Sokak hayvanları konusunun önemli bir sorun haline geldiğini söyledi.
Bakan Tunç, Sokak hayvanları konusunda Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı ve Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan’ın “Bir düzenleme olacak mı?” sorusuna cevap verdi.
Yılmaz Tunç, Sokak Köpekleri konusunda son zamanlarda çocuklar ve yaşlılara yönelik saldırıların gündeme geldiğini belirterek, bu problemi çözen ülkeler olduğunu, o uygulamalara bakmak gerek aklın yolu bir, sokak hayvanlarının da korunması lazım, onları da sevmemiz gerek dedi.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında hassasiyeti ve talimatların olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, Daha önce de bir çalışma yürütüldüğünü, fakat bu çalışmaların henüz neticelendirilmediğini, çalışma aşamasında olduğunu vurguladı.
Tunç, Sokak hayvanları konusunda belediyelere düşen görevler var. Kanunun verdiği görevler var. Bu görevlerin harfiyen yerine getirilmesi lazım dedi.
Bakan Tunç, İnsan sağlığı birinci önceliğimiz. Hayvanların da korunması lazım. Hayvanseverlerin hassasiyeti de önemli, tüm bunları dengede tutacak insanı koruyacak bir çalışma yapmamız gerek dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version