AVUKATLARIMIZ SAVUNMA HAKKININ UYGULAYICISI VE ÇAĞDAŞ HUKUK SİSTEMİMİZİN AYRILMAZ BİRER PARÇASIDIR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:22

AVUKATLARIMIZ SAVUNMA HAKKININ UYGULAYICISI VE ÇAĞDAŞ HUKUK SİSTEMİMİZİN AYRILMAZ BİRER PARÇASIDIR

AVUKATLARIMIZ SAVUNMA HAKKININ UYGULAYICISI VE ÇAĞDAŞ HUKUK SİSTEMİMİZİN AYRILMAZ BİRER PARÇASIDIR
Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 10:17

254 views
Valimiz Dr. Osman VAROL ve Eşi Funda VAROL Hanımefendi büyük bir özveriyle mesleğini icra ederek çağdaş hukuk sistemimizin temsilcisi olan avukatlarımız ile “5 Nisan Avukatlar Günü” vesilesiyle düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.
Yemekte Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE ve eşi Nuran DERİNDERE, İl Jandarma Komutanı Alb. Selami AKŞİT ve eşi Gülden AKŞİT ile avukatlarımız bulundu.
Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE konuşmasında bir hukuk devleti olan ülkemizde insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde gerek bireylerin, gerekse toplumun yasalarla belirlenmiş haklarının korunmasında avukatların çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirmekte olduklarını ifade etti.  Ardından Valimiz şunları kaydetti: “Mesleğinin 25. ve 40. yılını dolduran avukat büyüklerimizi tebrik ediyorum, sağlık ve sıhhatle mesleklerini icra etmeye devam etmelerini diliyorum. Bu kadar uzun yıllar mesleğini insanların saygısını kazanarak devam ettirmenin hepimize nasip olmasını diliyorum. Bu büyük bir onurdur. Kendilerini örnek aldığımızı belirtmek istiyorum. Hukuk camiasının vazgeçilmez parçaları, savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımızın günlerini tekrar kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
Ardından Valimiz mesleğinde 40. yılını dolduran avukatımıza ve Baro Başkanı Av. Ahmet Melik DERİNDERE de mesleğinde 25 yılını dolduran diğer avukatlarımıza çiçek ve plaketlerini takdim ettiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.