AMASYA’YA YAKIŞIR BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

24 Nisan 2024 - 03:10

AMASYA’YA YAKIŞIR BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AMASYA’YA YAKIŞIR BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Güncelleme :

14 Şubat 2022 - 10:59

254 views

Amasya Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ferhat ile Şirin Sevgi Festivali kapsamında gerçekleştirilen Derya Uluğ konserine on binlerce vatandaş katıldı.

Göreve geldiği itibaren Amasyalıların mutluluğu için çalışan Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ‘Ferhat ile Şirin Sevgi Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen Derya Uluğ konseri ile yine gönülleri fethetti. Amasya Belediyesince düzenlenen festival, Amasya Belediyesi Konservatuarı tarafından gerçekleştirilen Türk halk müziği konseriyle başladı. Konserin ardından Amasya’da yaşayan ve evliliklerinde 40 yılı dolduran 40 çift için yemek düzenlendi. Belediye Başkanı Mehmet Sarı, çiftlerle sohbet ederek hayatlarında mutluluk diledi. Yeşilırmak kenarında kurulan 14 Şubat temalı fotoğraf çekim alanlarında da fotoğraf çektiren vatandaşlara kırmızı gül dağıtıldı. Şehzadeler Gezi Yolu’nda yerel sanatçılar tarafından verilen konserler de gün boyu devam etti. Festival alanına kurulan hediyelik eşya stantlarından elde edilecek gelir ise Mehmetçik Vakfı ile Türkiye Muharip Gaziler Derneğine bağışlandı.

‘KENDİMİZE VE PARTİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ’
Festivalin akşamında Derya Uluğ konseriyle coşan on binlerce kalabalığa seslenen Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şunları kaydetti;
“Merhaba sevgili gençler merhaba Amasya’nın delikanlıları merhaba Amasya’nın hanımefendileri Amasya’nın koç yiğitleri benim canlarım ciğerlerim bir tanelerim Hepinize sağlık sıhhat ve huzur dolu bir gelecek diliyorum. Sizlerin bir büyüğü bir ağabeyi bir kardeşi bir evladı olarak tek derdim tek hayalim var sizleri mutlu görmek. Benim işim ise size bu mutluluğun zeminini hazırlamak. 31 Mart 2019 tarihinde dediniz ki bu şehrin şehr-ül eminisin. Şöyle bir karar verdiniz, ölçtünüz, biçtiniz. Belediyenizin başkanı yaptınız. Biz de düşündük taşındık. Kendimize yakışanı yapmanın gayreti içerisindeyiz. Kimseyi ayrıştırmadan, ayırmadan, kayırmadan, dininden, cinsinden ayırt etmeden sevgi yumağında birleştirmektir. Bize ayrışmak ayrıştırmak yakışmaz. Biliyorsunuz ben Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanıyım. Onur duyuyorum gurur duyuyorum. Milliyetçi Hareket Partisine yakışır şekilde çalışmak, gerekirse kendini feda etmektir. Bu vatan parçalanamaz, bu vatan bölünemez. Gurur duyuyorum, onur duyuyorum ve Genel Başkanımız Sn. Dr. Devlet Bahçeli’nin yolunda olmaktan şeref duyuyorum. Kendimize ve partimize yakışır şekilde çalışıyoruz. Ne yapıyorsak arkasında bir gerekçe vardır. Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda, prensipleri doğrultusunda çalışmaktan asla vazgeçmeyiz, asla yanıltmayız. Onun için biz gençlerimiz adına ne yapmamız gerekiyorsa asla imtina etmeyiz. Biz Şehzadeler Şehri’nin evlatlarıyız, biz Padişahlar yetiştirmiş bir şehrin evlatlarıyız. Biz bu Cumhuriyeti kuran neslin evlatlarıyız. Gazi Paşa bu şehre postalıyla değil, potiniyle geldi. Cumhuriyetimizin özgürlük meşalesi bu şehirde yakıldı. Onun için eğlenmek gülmek Amasyalının hakkıdır. Eğer mutlu olmak istiyorsanız, birbirinizi seviyorsanız, sevdiğinizi birbirinizin yüzüne söylemekle mükellefsiniz. Ben Amasya’yı seviyorum, Amasyalıyı seviyorum, milletimi seviyorum. Amasyalıyı da ülkemle milletimle bayrağımla sancağımla gurur duyuyorum” dedi.
‘GENÇLER SİZLERİ SEVİYORUM’
Üniversiteli gençler için “Çorba Evi”ni kurduklarını söyleyen Başkan Sarı konuşmasının devamında;
Gençlerimiz bunalmasınlar çaylarını kahvelerini bol bol içsinler, suyu ücretsiz yaptık. Üşümesinler dedik, doğalgaz faturalarınız bizden dedik. Su faturası Türkiye’de en ucuz Amasya Belediyesi’nde. Sosyal medyada görüyorum ki Türkiye’de en ucuz fatura Amasya Belediyesi’nde yazıyor. Bakanlıktan gelen misafirlerimiz vardı. Türkiye’de HES kuran ilk belediyeyiz. Amasya’nın elektriğinin 3’te birini biz üretiyoruz. Amasya’mızın her mahallesine bir semt sahası yapıyoruz. 17 adet semt sahası yapılacak. Arzu ettiğiniz spor dallarında semt sahası bulabileceksiniz. Siz isteyin, ne istiyorsanız ben onu yapayım” diye konuştu.

‘HAYVAN SEVERLERE MÜJDEYİ VERDİK’
Türkiye’de ilk olan alttan ısıtmalı hayvan barınağını açacaklarını sözlerine ekleyen Sarı;
“İçerisinde röntgen cihazı olan, ameliyathanesi olan, modern bir barınak oluyor. 20 güne kadar teslim alacağız. Ben gençlerimizi seviyorum. Sevdiğimizin en büyük belirtisi Sn. Cumhurbaşkanımızın elinden Genç Dostu Şehirler Ödülü’nü aldık. Amasya Belediyesi, 2021 yılında 6 büyük ödül aldı. Yine Orta Karadeniz Belediyeleri arasında en başarılı Belediye Başkanı ödülünü sizin adınıza Amasya Belediyesi’ne geldi. Programımızı canlı olarak yayınlayan Bengü Türk TV ekibine, sahnede emeği geçen tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Sevgili Amasyalılar, bana inandığınız bana güvendiğiniz ve benimle isteklerinizi paylaştığınız müddetçe ben sizin isteklerinize asla hayır demem. Çünkü siz bizim umutlarımızsınız, bizim hayalimiz, bizim gerçeklerimizsiniz. Biz bu cumhuriyeti, bu şehri, bu şehrin geleceğini size emanet ediyoruz. Siz bu cumhuriyetin evlatları, Atatürk’ün evlatlarısınız. Pırlantasınız. Atatürk’ün yolunda mücadelenizi sürdüreceksiniz. Her zaman bayrak, Kur’an, sancak gölgesinde “Ezan susmaz, bayrak inmez” diyen bir yapıya sahip olacaksınız. Ben hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. bugün sizlerle buluşmamıza yardımcı olan tüm belediye personelimize, arkadaşlarımıza, sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, gelmek isteyip de gelemeyen kardeşlerimize selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sev Amasyalıyı sevsin seni Amasyalı diyorum. Amasyalı olmak ayrıcalıktır, Amasyalı olmak güzelliktir diyorum. Derya hanımla bizleri burada buluşturan bir iş adamımız var, Şehmus kardeşime teşekkür ediyorum. Ayrıca sevgili dostum, can yoldaşım Kasım beye de ayrıca teşekkür ederim” diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.