Amasya’ya şehit ateşi düştü - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:28

Amasya’ya şehit ateşi düştü

Amasya’ya şehit ateşi düştü
Son Güncelleme :

29 Nisan 2021 - 9:31

226 views
Irak’ın kuzeyine yönelik Pençe-Şimşek Harekatı’nda şehit olan Veteriner Uzman Onbaşı Hüsamettin Gökçe’nin ailesine şehadet haberi verildi.
Amasya Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Ak parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya ile birlikte beraberindekiler, 22 yaşındaki Gökçe’nin şehadet haberini, Hacılar Meydanı Mahallesi’nde oturan anne Semra baba Cemalettin Gökçe’ye ulaştırdı.
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “Mübarek günde, mübarek bir ayda, küffarın karşısında bir yiğidimizi daha toprağa verdik. Acımız büyük onurumuz da büyük. Amasya’mız bir yıldız daha kazanmıştır. Amasya’mıza mübarek olsun. Yüreğimiz yanıyor. Bizler burada orucumuzu rahat tutsun, huzur içerisinde bulunsun diye gencecik bir delikanlımız, bu millet uğruna, vatan uğruna, şehadet şerbetini içmiştir. Ne mutlu onu doğuran anaya, ne mutlu onu kazanan babaya, ne mutlu ona arkadaşlık eden arkadaşlara, konusuna komşusuna. Mübarek olsun böyle bir yiğitle yoldaşlık ettikleri için. Biliyorsunuz şöyle buyruluyor, şehitlere ölü demeyiniz. Bizde bunun üzerine diyoruz ki onlar Peygamber efendimize en yakın insanlar. En rütbeli yiğit genç delikanlılar. Peygamber efendimizin eminiz ki muhafızlarıdır. Mahremiyetleridir. Biz öyle inanıyoruz, öyle kabul ediyoruz. Bu kardeşimiz de mutlak suretle öyledir. Ve babaya sorduk, vatansa sağolsun dedi. Babayı da kutluyorum huzurunuzda vatan sağolsun.” Dedi.
Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Akif Kesmekaya, “Sözün bittiği yerdeyiz arkadaşlar. Milletimizin Amasya’mızın başı sağolsun, vatan sağolsun. Vatani görevini yapmak üzere Uzman Çavuş olarak görevlendirilen arkadaşımız bu akşam ki operasyon sırasında şehit düşmüştür. Tabi şehit kanlarıyla sulanan bu vatan toprağının ne ilk şehididir, ne de son şehididir. Vatanımız milletimiz için bu adımları atmaya devam edeceğiz. Tüm milletimizin başı sağolsun, Allah rahmet eylesin.” Diye konuştu.
Amasya Belediyesi ekiplerince şehidin evine ve evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin bekar ve 2 kardeşinin olduğu öğrenildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version