AMASYA’NIN İMAR VE KORUMA İMAR PLANI MASAYA YATIRILDIAmasya Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:45

AMASYA’NIN İMAR VE KORUMA İMAR PLANI MASAYA YATIRILDI

Son Güncelleme :

21 Temmuz 2020 - 9:40

156 views

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, “İmar ve koruma imar planımızda içeri şehir bölgemizi tamamen turizm noktası ilan ediyoruz. Turistlerin güvenli ortamda vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyoruz” dedi. Belediye Başkanı Mehmet Sarı, imar planının uygulayıcıları mimar, mühendis ve müteahhitler ile toplantıda bir araya geldi.
‘AMASYA’NIN KURTULUŞU TURİZMDİR’
İmar revizyonundaki değişim ile şehrin geleceğinin şekilleneceğini belirten Başkan Sarı; “Amasya’mızın kurtuluş noktası, bacasız sanayi dediğimiz turizmdedir. Her şeyden önce ülkemizde iki tane, dünyada da bana göre emsali olmayan şehrin ortasından özgün ağırlığı ile akan bir nehrimiz var. Venedik ve Hollanda örnekleri mevcut diyebilirsiniz. Bunlar sonradan yapılmış noktalar, bizim nehrimiz ise doğal güzelliği ile şehri ikiye bölen bir özelliğe sahiptir. Bu manada imar ve koruma imar planımızda içeri şehir bölgemizi tamamen turizm noktası ilan ediyoruz. Turistlerin güvenli ortamda vakit geçirebilecekleri bir ortam sağlamayı düşünüyoruz. Onun için turla, turisti ve turizmi iyi analiz etmemiz gerekiyor” diye konuştu. ‘HAYIRLI BİR PLAN ÜZERİNDE MÜCADELE VERİYORUZ’
Hayırlı bir planın üzerinde mücadele verdiklerini söyleyen Sarı; “Üzerinde çalışma yapılan imar planında eksikler olabilir. Arkadaşlarımızın şehrimizin geleceği için ortaya koydukları düşüncelerine mutlaka uyacağız. Kendi çalışmalarımız ve sizlerden gelen öneri ve tekliflerle beraber, arkadaşlarımız tekrar üzerinde çalışma yapacaklar. Başarı bir kişinin değil, ekip olarak emek veren herkesindir” şeklinde konuştu. Şehrin 50 yılını kurtaracak, imar ve koruma imar planlarının revize edilmesi hususundaki değişikliklerin görüşüldüğü toplantıda, katılımcılara yapılan düzenlemeler ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Verimli geçen bilgilendirme toplantısının ardından, Sarı, şahsına yöneltilen soruları cevapladı.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version