AMASYA’NIN HİKÂYESİ BU MÜZEDE - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 15:00

AMASYA’NIN HİKÂYESİ BU MÜZEDE

Son Güncelleme :

05 Temmuz 2019 - 11:02

524 views

Projesi tamamlanan ‘Amasya Şehir Müzesi’ yakında hayata geçiyor. Vali Varol, “Şehrin geçmişten bugüne bütün hikâyesini bu müzede buluşturacağız” dedi.
Eski Kılıçarslan İlkokulunun Restorasyonu ve Şehir Müzesi Projesine ilişkin Büyük Amasya Otelinde basın toplantısı düzenleyen Vali Dr. Osman Varol, çalışmanın yakında hayata geçirileceğini açıkladı.
Harika bir mimari görünümü olan Eski Kılıçarslan İlkokulu binasının tekrardan ayağa kalkıp eski ihtişamına kavuşacağını vurgulayan Vali Varol, “Şehrin geçmişten bugüne bütün hikâyesini bu müzede buluşturacağız” dedi.
Amasyalıları bu önemli projeye destek olmaya davet eden Vali Varol, “Ellerinde şehrin kimliğini yansıtan bir takım materyaller varsa sergilemek için buraya bağışlama çağrısında bulunuyoruz” dedi. Vali Varol, müzenin şehrin kimliğinin nesilden nesle aktarılması açısından da önemli bir görev üstleneceğini ifade etti.
Binada, Doğal Miras ve Madencilik Köşesi, Uygarlıklar Döneminde Amasya, Pers, Pontos, Roma ve Mitridat Koridoru, Danişmend ve Selçuklu Özel Bölümü, Şehzade Mustafa ve Bayazid Köşesi, Amasyalı Ünlüler, Amasya Belgeleri, Milli Mücadelede Amasya, Ünik Değerler Özel Bölümü, Saklı Bahçe Peyzaj Alanı gibi çeşitli özel bölümler yer alacak.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version