AMASYA’LI 160 ÇOCUKLA GERÇEKLEŞTİRİLEN “YEŞİLIRMAK ÇOCUKLARI DOĞADA BİLİMLE BULUŞUYOR 2018” PROJESİ TUBİTAK TARAFINDAN BEŞİNCİ KEZ DESTEKLENDİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:23

AMASYA’LI 160 ÇOCUKLA GERÇEKLEŞTİRİLEN “YEŞİLIRMAK ÇOCUKLARI DOĞADA BİLİMLE BULUŞUYOR 2018” PROJESİ TUBİTAK TARAFINDAN BEŞİNCİ KEZ DESTEKLENDİ

AMASYA’LI 160 ÇOCUKLA GERÇEKLEŞTİRİLEN “YEŞİLIRMAK ÇOCUKLARI DOĞADA BİLİMLE BULUŞUYOR 2018” PROJESİ TUBİTAK TARAFINDAN BEŞİNCİ KEZ DESTEKLENDİ
Son Güncelleme :

27 Haziran 2018 - 8:37

219 views
Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. D. Duygu KILIÇ’ın yürütücülüğünde “Yeşilırmak Çocukları Doğada Bilimle Buluşuyor 2018” adlı proje Tübitak Bilim ve Toplum 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programları çerçevesinde beşinci kez desteklendi. Bu projeler ile Amasya’da toplamda 160 öğrenciye TÜBİTAK Bilim ve Toplum destekleri çerçevesinde doğa ve bilim eğitimi verilmiştir.
Şehzadelerin yetiştiği ve tarihi zenginlikleri göze çarpan Amasya ilimiz doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği ile dikkat çeken illerimiz arasındadır. Doğayı bir laboratuar olarak kabul edip, doğa ve bilim odaklı olarak hazırlanan projenin amacı, öğrencilerin, doğal dünyayı anlamaları için uygun ortamları oluşturmak, bunun düşünsel zenginliğini ve heyecanını yaşamalarını sağlamak, çevreye karşı duyarlı, çevreyi ve doğayı koruyan bireyler yetişmesine imkân sağlamaktır. Bunların yanı sıra bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirerek doğa, bilim ve teknoloji arasındaki ilişkileri kavratmaktır. Ayrıca bilimsel problem çözebilen ve bilimsel düşünme becerilerine sahip, bilimsel bilgileri günlük hayata dâhil edebilen bireyler haline gelmelerine yardımcı olmaktır.
25-29 Haziran 2018 tarihleri arasında yürütülen projede hedef kitle: Amasya Merkez Ortaokulları ile YİBO’larda eğitim gören ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumunda barınan, bilime meraklı, tüm çalışmalara aktif olarak katılabilecek 5 ve 6. sınıf öğrencilerinden 30 öğrencidir. Özellikle farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin kaynaşması, birbirini anlaması, empati kurabilmesi ve bu ilişkilerini uzun vadede sürdürebilmesi hedeflenmektedir.
Projede amaçlanan hedeflere ulaşabilmek için alanlarında uzman kişiler tarafından Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Sanat vb. alanlarda disiplinler arası etkileşimler içeren etkinlikler hazırlanmıştır. Bu etkinlikler amaçlarına uygun olarak Amasya ilinin farklı doğa ortamlarında uygulanmaktadır. Etkinlik öncelerinde öğrencilere yaratıcı drama etkinlikleri yaptırılarak, yaratıcılık ve estetik becerisi, iletişim becerisi vb. özelliklerin gelişmesine katkı sağlanmaya çalışılmaktadır. Etkinlikler öğrencilerin yaşlarına uygun, ilgi ve merak uyandıracak şekilde hazırlanmıştır. Etkinlikler kalıcı ve etkili öğrenmelerini sağlayacak, eğlenceli, bilimsel süreç becerilerini, grupla çalışma becerilerini geliştirmeye yönelik hazırlanmıştır. Geleceğin bilim insanı olmaya aday öğrenciler bilim insanları ile bir arada karşılıklı etkileşim içinde bulunacaklar ve öğrenciler bilimin güler yüzü ile tanışmış olacaklardır. Öğrencilerin bu etkinlikler sayesinde bilimi, bilim üreten kişilerden, doğrudan öğrenmeleri sağlanacaktır.
Projeye eğitmen olarak farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim üyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev alan öğretmenler katılmıştır.
Valimiz Dr. Osman VAROL proje kapsamında Turizm Otelcilik Lisesinde gerçekleştirilen Doğada Bilim Kampındaki öğrencilerimizi ziyaret etti. Valimiz’e Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY eşlik etti.
Proje hakkında Doç. Dr. D. Duygu KILIÇ ve öğretmenlerden bilgi alan Valimiz öğrencilerimizle yapılan çalışmalar hakkında sohbet etti.
İlimizde geleceğimizin teminatı çocuklarımız için yapılan bu çalışmaları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz Dr. Osman VAROL Doç. Dr. D. Duygu KILIÇ’ı ve projede yer alan öğretmenlerimizi çalışmaları ve ilimiz çocuklarına katkıları için tebrik etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.