Amasya'dan Yeni Havalimanı'na 5 Milyon Dolarlık Led Üretimi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

28 Mart 2024 - 14:38

Amasya’dan Yeni Havalimanı’na 5 Milyon Dolarlık Led Üretimi

Amasya’dan Yeni Havalimanı’na 5 Milyon Dolarlık Led Üretimi
Son Güncelleme :

07 Eylül 2018 - 8:18

436 views

AMASYA’da üretim yapan ilk yerli LED ekran fabrikasında, İstanbul’da yapılan Yeni Havalimanı’nda hizmet verecek ve yaklaşık maliyeti 5 milyon dolar olan LED ekranların üretimi sürüyor.

AMASYA‘da üretim yapan ilk yerli LED ekran fabrikasında, İstanbul’da yapılan Yeni Havalimanı’nda hizmet verecek ve yaklaşık maliyeti 5 milyon dolar olan LED ekranların üretimi sürüyor. Fabrikanın kurucularından Alper Tuğluer, havalimanındaki LED ekranların yaklaşık yüzde 70’lik kısmını fabrika olarak üstlendiklerini, şuan yüzde 30’u tamamlanan üretimlerinin ardından bu ay sonunda da montajlarına başlayacaklarını belirtti.

Kentte, Türkiye‘nin ilk yerli LED üretiminin gerçekleştirildiği Dijiled Görüntü Teknolojileri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, İstanbul’da yapılan Yeni Havalimanı’nın 5 milyon dolarlık LED ekran üretimini üstlendi. Fabrikada, havalimanına monte edilecek LED ekranların imalatının yüzde 30’unun tamamlandığı ve kısa süre içinde montaj işlemine başlanacağı duyuruldu. Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mürsel Kuloğlu ve İŞ-KUR İl Müdürü Osman Yılmaz, üretim yapılan fabrikada incelemelerde bulundu, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version