AMASYA’DA UYGULANAN EĞİTİM PROJELERİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:17

AMASYA’DA UYGULANAN EĞİTİM PROJELERİ

AMASYA’DA UYGULANAN EĞİTİM PROJELERİ
Son Güncelleme :

02 Kasım 2019 - 15:20

261 views

Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Ziya Selçuk’un eşi Rana Selçuk ile Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer, Valimiz Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol ve yetkililerden ilimizde uygulanan eğitim projelerine ilişkin bilgi aldı.
Merzifon Ziya Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Rana Selçuk ile Nebahat Özer, Valimiz Dr. Osman Varol’un eşi Funda Varol’un öncülük ettiği ve kapsamı bakımından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Masallarda Amasya Projesi hakkında bilgi aldılar.
İl Mili Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu, proje çerçevesinde ilimizdeki ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileri için 8 çeşit masal kitabı oluşturulduğunu ayrıca engelli bireyler için ses ve işaret dili destekli 5 bin sesli kitap DVD’si ile görme engellilere yönelik ‘kabartma yazı’ olarak bilinen Braille alfabesiyle özel kitapların hazırlandığını ifade etti.
Valiliğimizin himayesindeki Eğitim Şehr-i Amasya Programı kapsamındaki projelerden olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce uygulanan ‘Meslek Liselerinden Gelen Mutlu Çocuk Sesleri Projesi’nin de tanıtıldığı ziyarette proje kapsamında okullardaki atölye çalışmalarına katılarak öğrencilerle bir araya gelen Rana Selçuk ve beraberindekiler, meslek lisesi alan tanıtımlarının 9-11 yaş aralığına indirmek ve 9-11 yaş arası çocukların yeteneklerini tanımalarına olanak sağlamak gibi amaçları olan proje hakkında bilgi aldılar.
Rana Selçuk Hanımefendi, Funda Varol ile beraberindekileri emekleri dolayısıyla kutlayarak başarılı çalışmalarının devamını diledi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version