Amasya’da Ticari Taksi ve Otomobilde Kaçak Göçmen Operasyonu! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 02:52

Amasya’da Ticari Taksi ve Otomobilde Kaçak Göçmen Operasyonu!

Amasya’da Ticari Taksi ve Otomobilde Kaçak Göçmen Operasyonu!
Son Güncelleme :

29 Şubat 2024 - 14:27

45 views

Amasya’da polisin gerçekleştirdiği operasyonda bir ticari taksi ve otomobilde toplam 7 kaçak göçmen bulundu. Ticari takside bulunan 4 kişi Afganistan, otomobilde ise 3 çocuk Suriye uyruklu olarak tespit edildi.

Ağrı’dan yurda giriş yaptıkları belirlenen ve sahte kimlik belgeleri bulunan 4 Afganistan vatandaşı, ticari takside yakalandı. Kaçak göçmenlerin işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, ticari taksi şoförü T.A. emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İpekköy’de takip edilen otomobilde ise yaşları 12, 14 ve 16 olan 3 Suriye uyruklu kaçak çocuk göçmen tespit edildi. Polis ekiplerinin yaklaşmasını fark eden otomobil sürücüsü Ahmed El M., aracı bir caminin önüne park ederek namaz kılacağını belirterek kaçmaya çalıştı ancak polis tarafından yakalandı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyonda kaçak göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.