Amasya’da Huggy Wuggy oyuncağı satanlara 123 Bin TL para cezası kesilecek. - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:35

Amasya’da Huggy Wuggy oyuncağı satanlara 123 Bin TL para cezası kesilecek.

Amasya’da Huggy Wuggy oyuncağı satanlara 123 Bin TL para cezası kesilecek.
Son Güncelleme :

23 Kasım 2022 - 13:52

239 views
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı nezdinde yaptıkları yoğun görüşmeler sonucunda ‘Huggy Wuggy’ karakter oyuncağının satışı yasaklandı.
Amasya’da da birçok oyuncakçının vitrinlerinde bulunan “Huggy Wuggy” oyuncağı için uyarı geldi. Çocukların ilgiyle alıp oynadığı Huggy Wuggy oyuncağı artık Amasya’da ki oyuncakçıların vitrinlerinde de yok.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirilen yoğun görüşmeler neticesinde, çocukların psikososyal gelişimine olumsuz etkide bulunduğu tespit edilen “huggy Wugg” oyuncağının piyasada yer almasını ve çocukların arasında yaygınlaşmasını önlemek üzere bir dizi önlemler aldı.
Toplantı neticesinde “Huggy Wuggy” karakterinin oyuncaklarına yönelik denetimler gerçekleştirilmiş, riskli olduğu değerlerden numune alınmıştı.
Yapılan testlerde piyasa arzının yasaklanması, piyasadan toplatılması ve tüketicilerden geri çağrılması duyuru yapıldı. Ürünleri piyasaya arz eden firmalara 123 bin lira idari para cezası uygulanacak.
Amasya’da küçük boy olan oyuncak “Huggy Wuggy” 50 TL den satılıyordu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.