AMASYA’DA CUMHURİYET BAYRAMI ÜSTÜ AÇIK OTOBÜS İLE KUTLANDI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

16 Nisan 2024 - 11:43

AMASYA’DA CUMHURİYET BAYRAMI ÜSTÜ AÇIK OTOBÜS İLE KUTLANDI

AMASYA’DA CUMHURİYET BAYRAMI ÜSTÜ AÇIK OTOBÜS İLE KUTLANDI
Son Güncelleme :

30 Ekim 2021 - 11:01

201 views

Amasya Valiliği ve Belediye Başkanlığının organizesinde düzenlenen etkinlikte, Türk bayraklarıyla süslenen üstü açık otobüs ve arabalarla Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için araç konvoyu oluşturuldu.

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Fatih Ören, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Protokol Üyelerinin katılımıyla atılan şehir turunda halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı. Şarkı ve marşlarla cadde ve sokakları gezen konvoy, Yavuz selim meydanında son buldu.

‘EĞLENMEK VE CUMHURİYETİ KUTLAMAK AMASYALININ EN TABİ HAKKIDIR’
Bu şehrin Cumhuriyetin ilanının sebebiyetinin olduğu bir şehir olduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Amasya’mız Gazi paşanın ayak bastığı, Tevfik efendinin ‘Paşam Amasya Emrinizdedir’! Dediği şehirdir. Bugün ki idare sistemimizin yani Cumhuriyetin felsefesinin beyinlerde ilk oluşuğu, Özgürlük meşalesinin yandığı bir şehirdir. Eğlenmek ve Cumhuriyeti kutlamak Amasyalının en tabi hakkıdır. Ve Amasya’mızda bu işe dikkatle ehemmiyet gösteriyor. Sadece bugün değil, bugün konvoy ve meşaleler yandı. 3 gün boyunca Cumhuriyet Bayramımızı düzenlediğimiz konserlerle coşkuyla kutlayacağız. Bugün Türk milletinin yedi düvelde verdiği savaşın neticesinde oluşan iradenin temsil edildiği şehrin fertleri olmaktan gurur duyuyoruz. Şehrimizde 3 gün boyunca eğlenceler devam edecektir. Eğlenmek bu şehrin en tabi haklarından birisidir. Çünkü Cumhuriyet rejiminin, felsefenin ve hatta Cumhuriyet kelimesinin hafızalarda ilk oluşturduğu şehrin evlatlarıyız” dedi.

‘CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ’
Milli mücadele meşalesinin yakıldığı, milli mücadelenin bağımsızlık belgesinin ilk defa dektare edildiği Amasya’da Cumhuriyetin 98. Yıldönümü gururla ve onurla kutladıklarını söyleyen Amasya Valisi Mustafa Masatlı konuşmasında şunları kaydetti;
“Cumhuriyet bayramımız nedeniyle bir araç konvoyu düzenledik. Burada bir milletin küllerinden nasıl doğup, şuanda dünyanın en önemli güçlerinde biri olan bir devletin nasıl bu aşamaya geldiğini bütün insanlarımızla beraber görüp, bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler kamu yöneticilerimiz ve vatandaşlarımız olarak Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkıp, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Bu arada Cumhuriyetin kuruluşundan, Kurtuluş savaşımızdan, Çanakkale’den bugüne kadar bu ülkenin savunulması, kurulması için şehit düşen, canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmeti minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Exit mobile version