ZÜBEYDE HANIM ÜÇLER İLKOKULU İTALYA EĞİTİMİ - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 12:31

ZÜBEYDE HANIM ÜÇLER İLKOKULU İTALYA EĞİTİMİ

Son Güncelleme :

25 Mart 2019 - 12:18

390 views

Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu Avrupa Birliği Erasmus+Stratejik Okul Ortaklıkları programı çerçevesinde yürütmekte olduğu Avrupa Birliği tarafından fon desteği sağlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ” FeeltheSeasons Beyond theWalls” , ” Duvarlar Ardındaki Dört Mevsimi Hisset” adlı proje kapsamında İtalya’da yapılan ulus ötesi ” Öğretmen Öğrenme ve Öğretme” hareketliliğini gerçekleştirdi.
Okul müdürü Hasan Hüseyin AKTAŞ proje hareketliliği ile ilgili olarak şu bilgileri verdi.
‘ 2017 çağrı döneminde kabul gören ve okulumuzun da ortak olarak yer aldığı FeeltheSeasons Beyond theWalls” , ” Duvarlar Ardındaki Dört Mevsimi Hisset” adlı proje kapsamında İtalya-Brindisi şehrindeI.C.Sant’Elia-Commenda okulunda gerçekleştirilen projenin ikinci ulus ötesi öğretmen öğrenme ve öğretme faaliyetine okulumuzu temsilen; Okul müdürü Hasan Hüseyin AKTAŞ, proje koordinatörü Melike CELEP, Ali KİRTİ, Necla AKKOYUNLU, Aynur BATIR ve Hasan AKBAŞ’ın katılımı ile gerçekleştirmiştir.
Öğrenme ortamlarının okul dışına taşınmasını, öğrencilere her türlü ortamı öğrenme alanına çevirebilme becerisi kazandırmayı, kendi başına iş yapabilme, doğal şartlarla mücadele edebilme, doğaya karşı bilinçli bireyler yetiştirme, kültürler arası bilgi ve beceri paylaşımı, öğrencilerin öz güven gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan projemiz yedi ülkenin katılımı ile gerçekleşmektedir.
Bu kapsamda üç ulus ötesi toplantı, iki öğrenci öğrenme ve öğretme hareketliliği ve iki adet de öğretmen öğrenme ve öğretme hareketliliği planlanmıştır. İtalya hareketliliği; ikinci ulus ötesi öğretmen öğrenme ve öğretme hareketliliği olarak gerçekleşmiştir.
Bu faaliyette; gerçekleştirilen proje faaliyetleri ve yapılacak faaliyetler değerlendirilmiş, proje akışı ile ilgili görüş alış verişinde bulunulmuş ve belirlenen faaliyetlerin yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Okul bünyesinde yapılan çeşitli proje etkinliklerine katıldılar. İyi örnekler paylaşımlarına yer verilmiştir. Aynı kuruma bağlı IstitutoTecnico Tecnologico Okulunda”RoboticKodlama”eğitimi alınmıştır. Yine proje kapsamında; proje amacına yönelik olarak Matera antik kenti, GrotteDıCastellana mağarası ve Alberobello kültür gezileri yapılmıştır. Bu faaliyete ev sahipliği yapanI.C.Sant’Elia-Commendaokulu çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Projemizin final toplantısı ve son hareketliliği Mayıs ayı içinde Fransa-La ChapelleJanson şehri, EcolePrivee okulunda gerçekleşecektir ”dedi.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version