amasya yeni kültür rotası sofular mahallesi - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:39

amasya yeni kültür rotası sofular mahallesi

amasya yeni kültür rotası sofular mahallesi
Son Güncelleme :

27 Haziran 2018 - 10:16

282 views
  Amasya İl Özel İdaresi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında Kadim Kentin Yeni Kültür Rotası, Sofular adlı projenin protokol ve sözleşmeleri imzalandı.
  Amasya İl Özel tarafından hayata geçirilecek olan Saraydüzü Caddesi altyapı ve üstyapı iyileştirme projesi ile iki adet tescilli yapının restorasyonu yapılarak “Yaşam Kültürleri Müzesi” haline dönüştürülecektir. Toplam 1.630.895,50 TL’ lik projenin 737.381,54 TL’ lik kısmı Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından hibe olarak verilecek olup,  bu proje Amasya da canlı, yeni bir turizm merkezi oluşturmak, turizm faaliyeti çeşitliliği yaratarak ortalama geceleme sayısını arttırmak, ekonomik ve kültürel kalkınma potansiyelini harekete geçirilmesi hedeflemiştir. Tarihi, kültürel ve turizm değeri olan yapılara ulaşımı ve ziyareti kolaylaştırılarak altyapı eksikliklerinin giderilmesi beklenmektedir.
  Amasya’ mız bu proje ile turizmi daha çok canlandırıp, sürdürülebilirliğini daha üst seviyeye taşıyabilecektir. Projenin uygulama yeri olan Amasya’mız bölge içerisinde turizme yönelik alanlarda faaliyetleri ile öne çıkması ile turizmde aktif bir şehirdir. Bu proje ile daha da aktif ve turizm açısından ilerleyecektir.
  Proje ile ilgili A.Faruk AYKUTLU; “Amasya’nın her bir köşesi tarihin tanığı olmuştur. Böyle güzel tarih kokan bir memleketi turizmin içine daha fazla katıp tanıtmayı hedeflemiş olan projemiz, nesilden nesile tarihimizin unutularak değil hatırlanarak gitmesini sağlayacaktır. Turizme yönelik kentsel altyapının sürdürülebilir bir yaklaşımla iyileştirilmesi ve bununla beraber çevresel-kentsel kalitenin artırılması amaçlanmıştır. Bu projenin turizm kaynaklı ekonomik ve kültürel kalkınma potansiyelinin harekete geçirilmesine katkı sağlanması beklenmektedir. Böylesine tarih de yer almış nice kutlu insanların gelip geçtiği ilimizi alt yapı ve üst yapı iyileştirme projeleri ile destekleyip, Yaşam Kültür Merkezleri ile tarihimizi tanıtmayı hedefliyoruz” d

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.