Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programına Katıldı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

27 Nisan 2024 - 14:15

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programına Katıldı

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Anma Programına Katıldı
Son Güncelleme :

15 Mart 2024 - 11:40

63 views

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliği için düzenlenen programa katıldı. Törende Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şahin, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar yer aldılar.

Programın açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyda Komaç, günün önemi hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra ‘Türk’ün Özü, Akif’in Sözü’ konulu ortaokul ve lise öğrencilerinin dereceye girdiği şiir ve kompozisyon yarışmalarında ödül töreni gerçekleştirildi. Vali Doruk ve diğer protokol üyeleri ödülleri kazanan öğrencilere takdim ettiler.

Programın devamında İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından şiirler seslendirilirken, öğrencilerin hazırladıkları tiyatral ve müzikal gösteri büyük beğeni topladı. Gösterinin sonunda Vali Yılmaz Doruk, emeği geçenlere teşekkür ederek gençlerin İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi anlamaları ve tanımaları gerektiğini vurguladı. Programın sonunda Vali Doruk ve protokol üyeleri öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.