ÇOK YAŞAMAK İSTEYENLER DİNLESİN! - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 10:28

ÇOK YAŞAMAK İSTEYENLER DİNLESİN!

Son Güncelleme :

12 Nisan 2019 - 16:56

384 views

Amasya Valiliği İl Jandarma Komutanlığı ve üniversitemiz iş birliğiyle ‘Bağımlılık Yapıcı Maddelerin Arzıyla Mücadele Eğitimi’ başlıklı bir program gerçekleştirildi. Milli Hakimiyet Yerleşkesi konferans salonunda yapılan programda KOM Şube Müdürlüğünden Uzman Jandarma Çavuş İsa Ceylan konuşmacı olarak yer aldı.
Bağımlılığın, davranışları değiştirerek yoksullaştırdığını söyleyen Uzman Jandarma Çavuş İsa Ceylan, bağımlılık gücü ne kadar farklı olursa olsun kullanımı emniyetli hiçbir maddenin olmadığını kaydetti. Bağımlılığı nesne ile kurulan sağlıksız ilişki olarak tanımlayan Ceylan; nesne ile kurulan bağımlılık ilişkisinin kişide ben olma, kendi olma, karar alabilme becerisini yok ettiğini ve kişinin toplumsal ilişkilerini bozduğunu ifade etti.
Bağımlılığa karşı mücadelenin çocukluk döneminde kazandırılması gerektiğini kaydeden Ceylan; çocukların yasaların farkında olan, anlayan ve sorgulayan sağlıklı erişkinler olabilmeleri için, sözcük kullanmaya başlamalarıyla eş zamanlı olarak, özdenetim kazanacakları akılcı kurallar ve sınırlar oluşturulması gerektiğini kaydetti.
Ergenlik döneminin madde kullanımı ve bağımlılık için en riskli dönem olduğunu kaydeden Ceylan; sağlıklı cinsel eğitim almamış, dostluk, saygı ve başkalarının hakları ve sorumlulukları konusunda farkındalık ve duyarlılığı oluşmamış gençlerin bağımlılık alanında yıkıcı deneyimler yaşayabileceğini belirtti.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version