ENGELLİ VATANDAŞLARLA İFTAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 00:35

ENGELLİ VATANDAŞLARLA İFTAR

ENGELLİ VATANDAŞLARLA İFTAR
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2019 - 9:34

366 views

Vali Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol, iftar programında engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi. Amasya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarımıza yönelik organize ettiği iftar programına katıldı. Programda Amasya Milletvekilleri M. Levent Karahocagil ve Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, kamu kurum, kuruluş müdürleri ile engelli vatandaşlar yer aldı.

Vali Varol, “Toplumun eşit birer ferdi, eşit birer bireyi olan engelli kardeşlerimizin topluma katılımlarıyla ilgili hassasiyetimizi sadece bu hafta değil, yılın her günü her saati tüm etkinliklerimizde tüm faaliyetlerimizde tamamen odakta bulundurmamız gerekiyor” dedi.

Engellilik kavramının tamamen göreceli bir kavram olduğunu belirten Vali Varol, “Kimin kime göre daha fazla, daha az engelli olduğu tamamen bakış açısına göredir. Eğer gerekli olanaklar sağlanırsa engelli diye adlandırdığımız vatandaşlarımız aslında diğer bireylerin sahip olduğu tüm haklara sahip olabilir. Onların yapabildikleri tüm şeyleri yapabilirler. Bizim de görevimiz engelli vatandaşlarımızı hukuki statüleri olan toplumun eşit ferdi olmalarını, aynı zamanda fiilen de gerçekleştirmek için gerekli tedbirleri almaktır. Bunun için biz sivil toplum kuruluşlarımızla siyasetçilerimizle, yönetimimizle yerel yönetimlerimizle sürekli olarak gayret içerisinde çalışıyoruz” diye konuştu.

Vali Varol, yapılan duanın ardından masalarını dolaşıp fotoğraf çektirdi. Vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik etti.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version