VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

25 Nisan 2024 - 17:33

VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI

VALİMİZ DR. OSMAN VAROL’UN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI
Son Güncelleme :

05 Nisan 2019 - 15:51

150 views

İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içerisinde gerek kişilerin, gerekse toplumların temel hak ve hürriyetlerinin korunmasında, savunulmasında, kanunlara bağlı kararlılıklarıyla adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluğu olan avukatlar, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Demokratik hukuk devletinin ön koşulu olan “İddia, Savunma ve Karar’dan oluşan üç temel unsur üzerine kurulu yargının temel ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan “savunma” olmadan yargı bağımsızlığından söz edilemez.

Vatandaşlarımızı sahip olduğu haklar konusunda bilgilendiren ve haklarının korunmasında onları yönlendirerek yardımcı olan avukatlarımız hukuk ilişkilerin yürütülmesinde önemli görevler üstlenmiştir.

Bir hukuk devleti olan ülkemizde insan hakları ve hukukun üstünlüğü esası içinde gerek bireylerin gerekse toplumun yasalarla belirlenmiş haklarının korunmasında avukatlar çok önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir.

Kamu vicdanını ve adaletin sağlanması, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesi için, kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına hassasiyetle görevlerini yerine getiren tüm avukatlarımızın “5 Nisan Avukatlar Günü”nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.