ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR İÇİN İSPANYA’DAYDILAR - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 03:29

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR İÇİN İSPANYA’DAYDILAR

Son Güncelleme :

13 Nisan 2019 - 9:39

436 views

Türkiye Ulusal Ajansı tarafınca finanse edilen, Türkiye’nin koordinatörlüğünde; Belçika, İspanya ve Romanya ülkelerinin ortaklığında yürütülmekte olan Erasmus+ KA201 Gifted Mindful Societies (Üstün Zekalı Çocuklar Akıllı Toplumlar) Projesi’nde Romanya ve Belçika’dan sonraki hareketlilik adresi Proje Kapanış Toplantısı için İspanyaydı.
Özel yetenekli çocukların tanılanması, öğretmen eğitiminde önemli misyon yüklenmiş olan okullara ve merkezlere ziyaretler gerçekleştirildi. Ayrıca proje süresince yapılan hareketliliklerin ve projenin bugüne kadarki sürecinin değerlendirilmeleri yapıldı.
1 hafta süren ziyaretlerin ardından proje ortakları, ülkelerine döndüler. Şubat 2018’de 4 ülkenin katılımıyla Amasya’da açılışı yapılan bu projenin hareketlilikleri böylece son bulmuş oldu. Haziran 2019’da sona erecek olan projenin bundan sonraki kısmında özel yetenekli çocukların öğretmen / veli ve idarecilerine yönelik deneyim paylaşımları yapmak üzere hedef kitlelerle workshoplar (atölyeler) düzenlenecektir.
Amasya’da bir ilk olan projemiz üstün zekalı çocuklar üzerine çalışan kurumların personelinde ve bu alanda çalışan sınıf öğretmenlerinde ve bu çocukların ailelerinde önemli etkiler yaratacağına inanmaktayız. Üstün zekalı çocukların maruz kaldığı sıradan ve tek düze eğitim programlarında yeni bir bakış açısı yaratabilmek ve bu alanda uygulanan yeni uygulamaları deneyimlemek, proje ortağı her kurum için değerli görülmektedir. Bölgesel, ulusal ve uluslararası düzeyde, klasik yöntemlerin dışında yenilikçilik ve yaratıcılık, uluslararasılaşma alanında bir farkındalık oluşturmak, projemizin nihai hedefleri arasındadır.

YORUM YAP

Cevabı iptal etmek için tıklayın.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

Exit mobile version