Amasya Üniversitesi ve Amasya Şeker Fabrikası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

20 Mayıs 2024 - 02:52

Amasya Üniversitesi ve Amasya Şeker Fabrikası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Amasya Üniversitesi ve Amasya Şeker Fabrikası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
Son Güncelleme :

06 Mart 2024 - 15:54

52 views

Amasya Üniversitesi ve Amasya Şeker Fabrikası, çiftçilere toprak kimyasal analizi ve hastalık analizi hizmeti sunmak üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı ile Amasya Şeker Fabrikası arasında yapılan işbirliği anlaşması ile çiftçilere toprak kimyasal analizi ve toprak hastalık analizi hizmeti sunulacak. Bu işbirliği ile çiftçilere, uygun gübre kullanımı ve doğru tohum seçimi konusunda destek sağlanması amaçlanıyor.

Anlaşma kapsamında, ilk uygulamada Amasya Şeker Fabrikası, yapılacak olan toprak kimyasal analizi ve toprak hastalık analizi bedelinin yüzde 50’sini karşılayacak. Bu sayede çiftçiler, topraklarının durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olacak ve verimli tarım için gerekli önlemleri alabilecekler.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Mustafa Saatcı ve Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan tarafından işbirliği anlaşmasına imza atıldı. Bu protokolün, Amasya’nın tarım ve ekonomisi için önemli bir adım olduğu belirtildi.

Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, yapılan anlaşmanın çiftçilere büyük destek sağlayacağını vurgulayarak, hastalık olan topraklarda hastalığa dayanıklı tohumlar kullanılacağını belirtti.

Anlaşma imza törenine, Merkezi Araştırma Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Gül ile Suluova MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin de katıldı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.