“PSİKOLOJİK DANIŞMALIK MESLEĞİ VE GELECEĞİ” KONFERANSI - Amasya GazetesiAmasya Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:54

“PSİKOLOJİK DANIŞMALIK MESLEĞİ VE GELECEĞİ” KONFERANSI

“PSİKOLOJİK DANIŞMALIK MESLEĞİ VE GELECEĞİ” KONFERANSI
Son Güncelleme :

05 Nisan 2019 - 17:31

291 views

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü tarafından düzenlenen programda OMÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Nursel Topkaya ve Türk PDR Derneği Samsun Şube Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Oğuz Özat gençlerle bir araya gelerek ‘Okul Rehberlik Hizmetlerinde Paradoksal Konular ile Psikolojik Danışmalık Mesleği ve Geleceği’ konulu bir konferans gerçekleştirdiler. Milli Hakimiyet Yerleşkesi konferans salonunda yapılan programa gençler yoğun ilgi gösterdi.
OMÜ Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Nursel Topkaya psikolojik danışmanlık mesleğini ‘bireylerin kişisel, eğitimsel ve mesleki alanlarda gelişebilmelerini, bu alanda karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilmelerini ve genel olarak yaşamlarını doyum olarak sürdürebilmelerini amaçlayan psikolojik danışmanlar tarafından profesyonel bir yardım’ olarak tanımladı.
PDR’nin geleceği için var olan istihdam olanaklarının korunarak yeni istihdam alanları için ise yoğun olarak çalışmak gerektiğini kaydeden Doç. Dr. Topkaya; ‘’Psikolojik danışmalar olarak yeterliliklerimizi artırmalı, mesleki anlamda örgütlenerek etkinlik alanlarımızı genişletmeliyiz.’’ dedi. Dr. Topkaya; araştırma ve uygulama arasındaki uçurumun kapanması için üniversitelerde yapılan araştırmaların sadece akademik yükseltme için değil bir yaraya merhem olmak için yapılması gerektiğini ifade ederek geleceğin psikolojik danışmanlarının evrensel değerlere daha duyarlı olmasını istedi.
Türk PDR Derneği Samsun Şube Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Oğuz Özat meslekteki dinamizmi sağlayacak unsurun bilimsel gelişmeler olduğunu ifade ederek öğrencilerin, akademisyenlerin, sahada çalışanların bu dinamizmi yakalamak için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Özat; Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünün güncel sorunları, iş olanakları ve ruh sağlığına ilişkin güncel konulara dair bir sunum yaptı. Program sonunda Kulüp Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ayşegül Erçevik konuşmacılara teşekkür ederek fidan dikme sertifikası takdim etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.